r
Nosalty Logó

Élesztős fánk erikamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Élesztős fánk erikamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    533.1 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4382 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    712.3 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 8075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk beleöntjük a tejet, majd megmelegítjük egy kicsit. A langyos, vajas tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és addig kavarjuk, míg fel nem oldódik benne az élesztő.
  2. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (kivéve a porcukrot és a vaníliás cukrot), és a tésztát hóyagosra dolgozzuk. Ha esetleg még lágy lenne a tésztánk, akkor adjunk még hozzá lisztet. 1 órát kelesztjük.
  3. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kiszagatjuk. Még 15 percet kelesztjük.
  4. Majd forró olajban megsütjük.
  5. Ha kész, a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük, és megszórjuk a fánkok tetejét.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 114358
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet 2 féle fánk receptből raktam össze, és nálunk ez a tökéletes fánk. Egyáltalán nem olajos, és nagyon finom. Tálalhatjuk baracklekvárral vagy valamilyen pudingot is főzhetünk, és megtölthetjük vele a fánkokat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...