r
Nosalty Logó

Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 798 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 6365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

krémhez

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1111 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 798 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    350 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8887.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1418 mg
  • Foszfor
    4380 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    773 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1048 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 6365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. A piskótát általában egyben szokták megsütni, és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget - így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget - amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekeverjük, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztánk. Először a por hozzávalókat tegyük egy tálba, majd keverjük össze. Ezután tegyük hozzá a vizet, citromlevet és az olajat. Az egészet keverjük jól össze, és kivajazott, lisztezett tortaformába öntsük bele. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (Ez kb. 40 perc, ha egészben sütjük a piskótát, és ha két részletben sütjük, akkor kb. 2* 25 perc.)
  2. Forraljuk fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzhelyről, és öntsük bele a feldarabolt csokoládét, csipet vaníliát és a vajat. Picit megkeverve hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé. (Ha édesebb csokoládékrémet szeretnénk, akkor tehetünk hozzá egy kis nádcukrot is). Hagyjuk a keveréket kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe minimum 3 órára. Amikor jól kihűlt a krém, habverővel habosítsuk ki.
  3. A krém picit kevesebb, mint a felét kenjük a két piskótalap közé, majd a többit kenjük el jól a tetején és az oldalán. Ezt követően kidíszíthetjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1065
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 05.

Ajánló

A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. :) Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét. Majd behűtöttem, és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem, és ezzel díszítettem, és némi mandulaforgáccsal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A tortakészítés egy izgalmas feladat. Ilyenkor is az egyszerűbb recepteket szeretem, amit csak kikeverek, és beleöntök egy tortaformába, és már készen is van. :) Nem szoktam krémes tortákat készíteni - mert általában túl vannak számomra bonyolítva a receptek, és sok receptben tojás is van. A férjem Édesanyjának volt a születésnapja (dec. 31.), és lévén előző héten túrótortát csináltam, mindenképpen valami nagyon más ízvilágot szerettem volna. Ő nem szereti a túl édes dolgokat, és így esett a választásom a csokoládétortára. Nagyon sokféle receptet megnéztem, beszéltem néhány barátommal, ők hogyan csinálják, majd végül egy kedves ismerősöm javaslatára párizsi krémet (ganache vagy trüffel néven is ismert) készítettem. Ami szerintem a létező legfinomabb, legcsokoládésabb és egyben legegyszerűbb csokoládékrém - szuper minőségű tejszín és csokoládé keveréke. Ez nem a gazdaságos csokoládékrém változat. Ennél a receptnél nem lehet kispórolni az alapanyagot, ha valóban isteni finom csokoládétortát szeretnél:)  Mindig hangsúlyozom, milyen fontos, hogy jó minőségű ételeket fogyassz - erre ne sajnáld az energiát, időt és a pénzt. Mert nem csak az ételek íze, de az egészségi állapotod is romlik, gyengül az immunrendszered, és az emésztésedre is kedvezőtlenül hatnak a nem megfelelő minőségű ételek. Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj. Legyen az elved: inkább a minőség, mint a mennyiség. Egy jó étel elsődleges titka , hogy jó minőségű alapanyagokból kell elkészíteni.

Hozzávalók

tésztához

krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...