Egyszerű, tojásmentes csokoládétorta tönkölybúzaliszttel
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
127 kcal
-
85 kcal
-
95 kcal
-
14 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g repceolaj133 kcal
-
63g víz0 kcal
krémhez
-
38g habtejszín110 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
4g vaj27 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
1014 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
760 kcal
-
114 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g repceolaj1061 kcal
-
500g víz0 kcal
krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
tésztához
-
50 kcal
-
9.8g tönkölybúza liszt33 kcal
-
37 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5.9g repceolaj52 kcal
-
24.6g víz0 kcal
krémhez
-
14.7g habtejszín43 kcal
-
14.7g étcsokoládé80 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0g vanília0 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1111 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 97.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.4 g
Zsír
-
Összesen 350 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8887.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1647 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 1418 mg
-
Foszfor 4380 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 773 g
-
Cukor 382 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 779.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1048 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 1023 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 961 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
tésztához
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
20 dkg finomítatlan nádcukor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
vanília ízlés szerint
-
12 ek repceolaj
krémhez
Elkészítés
tésztához
- A piskótát általában egyben szokták megsütni, és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget - így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget - amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekeverjük, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztánk. Először a por hozzávalókat tegyük egy tálba, majd keverjük össze. Ezután tegyük hozzá a vizet, citromlevet és az olajat. Az egészet keverjük jól össze, és kivajazott, lisztezett tortaformába öntsük bele. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre. (Ez kb. 40 perc, ha egészben sütjük a piskótát, és ha két részletben sütjük, akkor kb. 2* 25 perc.)
- Forraljuk fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzhelyről, és öntsük bele a feldarabolt csokoládét, csipet vaníliát és a vajat. Picit megkeverve hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé. (Ha édesebb csokoládékrémet szeretnénk, akkor tehetünk hozzá egy kis nádcukrot is). Hagyjuk a keveréket kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe minimum 3 órára. Amikor jól kihűlt a krém, habverővel habosítsuk ki.
- A krém picit kevesebb, mint a felét kenjük a két piskótalap közé, majd a többit kenjük el jól a tetején és az oldalán. Ezt követően kidíszíthetjük a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1065
- Feltöltés dátuma: 2017. január 05.
Ajánló
A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. :) Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét. Majd behűtöttem, és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem, és ezzel díszítettem, és némi mandulaforgáccsal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A tortakészítés egy izgalmas feladat. Ilyenkor is az egyszerűbb recepteket szeretem, amit csak kikeverek, és beleöntök egy tortaformába, és már készen is van. :) Nem szoktam krémes tortákat készíteni - mert általában túl vannak számomra bonyolítva a receptek, és sok receptben tojás is van. A férjem Édesanyjának volt a születésnapja (dec. 31.), és lévén előző héten túrótortát csináltam, mindenképpen valami nagyon más ízvilágot szerettem volna. Ő nem szereti a túl édes dolgokat, és így esett a választásom a csokoládétortára. Nagyon sokféle receptet megnéztem, beszéltem néhány barátommal, ők hogyan csinálják, majd végül egy kedves ismerősöm javaslatára párizsi krémet (ganache vagy trüffel néven is ismert) készítettem. Ami szerintem a létező legfinomabb, legcsokoládésabb és egyben legegyszerűbb csokoládékrém - szuper minőségű tejszín és csokoládé keveréke. Ez nem a gazdaságos csokoládékrém változat. Ennél a receptnél nem lehet kispórolni az alapanyagot, ha valóban isteni finom csokoládétortát szeretnél:) Mindig hangsúlyozom, milyen fontos, hogy jó minőségű ételeket fogyassz - erre ne sajnáld az energiát, időt és a pénzt. Mert nem csak az ételek íze, de az egészségi állapotod is romlik, gyengül az immunrendszered, és az emésztésedre is kedvezőtlenül hatnak a nem megfelelő minőségű ételek. Lehetőleg vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj. Legyen az elved: inkább a minőség, mint a mennyiség. Egy jó étel elsődleges titka , hogy jó minőségű alapanyagokból kell elkészíteni.