Egyszerű csirkés-kolbászos paella
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alapanyagok előkészítése
-
2g fokhagyma2 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g chorizo74 kcal
-
125g csirkecomb139 kcal
-
12 kcal
Paella készítése
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
188g víz0 kcal
-
75g rizs269 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
50g garnéla36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
-
43g citrom7 kcal
Összesen
640
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alapanyagok előkészítése
-
6g fokhagyma8 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g chorizo296 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
49 kcal
Paella készítése
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
13 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
750g víz0 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
200g garnéla142 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
-
170g citrom26 kcal
Összesen
2559
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
Alapanyagok előkészítése
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
3.6g chorizo11 kcal
-
18g csirkecomb20 kcal
-
2 kcal
Paella készítése
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
26.9g víz0 kcal
-
10.8g rizs39 kcal
-
3.6g zöldborsó3 kcal
-
7.2g garnéla5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Tálalás
-
6.1g citrom1 kcal
Összesen
92
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1611.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 410 mg
-
Nátrium 966 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 460.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1331 micro
-
β-karotin 4618 micro
-
β-crypt 236 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 1429 micro
Összesen
640
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6446.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1642 mg
-
Nátrium 3862 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 316.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1843.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1981 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 415 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1032 micro
-
Kolin: 446 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 5325 micro
-
β-karotin 18470 micro
-
β-crypt 942 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 5717 micro
Összesen
2559
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 191 micro
-
β-karotin 664 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
92
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Alapanyagok előkészítése
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
Paella készítése
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 ek sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Tálalás
-
1 db citrom
Elkészítés
Alapanyagok előkészítése
- A fokhagymagerezdeket meghámozzuk és vékonyan szeleteljük. A vöröshagymát és a répát hámozzuk és kisebb kockákba vágjuk. A petrezselyem levelét és szárát külön felaprítjuk. A kolbászkákat és a csirkehúst kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és kockákba vágjuk.
Paella készítése
- Egy széles, nem túl mély, fedéllel rendelkező serpenyőben (vagy paella készítő edényben) közepes hőfokon hevítsünk egy löttyenetnyi (kb. 2 evőkanálnyi) olívaolajat.
- Dobjuk bele a fokhagymát, a hagyma- és répakockákat, az aprított petrezselyem szárat, a kolbászkát és a csirkehúst, fűszerezzük paprikával, majd kb. 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
- Adjuk hozzá a piros kaliforniaipaprika-kockákat és további 5 percig pirítsuk az egészet.
- Ekkor jöhet a paradicsompüré és az bio zöldségleves-kocka, majd a rizs és pár perces folyamatos keverés, hogy az isteni ízek elkezdjenek összeérni.
- 750 ml forrásban lévő vízzel öntsük nyakon, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük és keverjük át az alapanyagokat.
- Fedjük le az edényt. Miután eléri a forráspontot, vegyük alacsonyabbra a lángot alatta és egy pár kintről befelé, majd bentről kifelé történő keverés mellett pároljuk 15 percig. Ha közben elfőné a levét, adjunk még egy kevés vizet hozzá.
- Szórjuk a tetejére a zöldborsót és a rákot, fedjük le és pároljuk még úgy 5 percig, ameddig az újonnan érkezett hozzávalók is átmelegednek, megpuhulnak. Keverjük át és fedő alatt hagyjuk még pár percig az egészet.
Tálalás
- Tálalás előtt szórjuk meg a paella tetejét aprított petrezselyemmel és helyezzük rá a megmosott, héjastól negyedelt citromot. Ez nem csak díszítés, a citrom levét facsarjuk a paellára! Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 27088
- Feltöltés dátuma: 2016. július 21.
Ajánló
Jamie Oliver tippje a fantasztikus paellához: Ez az étel úgy ízletes, ahogy van, de ha Ti még turbóznátok, akkor nyugodtan dobjatok rá 6 fekete kagylót (mussels) és 6 vongolét (clams), valamint bármilyen halféleséget, amit a pénztárcátok megenged, akkor kezdődhet az igazi spanyolos gasztrofieszta!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A legjobb spanyol fogás: paella szaftos csirkecombbal, füstölt kolbászkákkal és egy kevés koktélrákkal - Jamie Oliver receptje alapján.