r
Nosalty Logó

Egyszemélyes körtés-camembert-es pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Egyszemélyes körtés-camembert-es pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

489
Kalória
11g
Fehérje
59.1g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
138.1g
Víz
64.8g
Koleszterin
8.4g
Rost
28.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2931 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 196 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    138.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 489 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    156.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3717.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    1545 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.5 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    828.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 2931 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük, 6 részre osztjuk, kis golyókat gyúrunk belőlük, majd lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk (kb. 20-21 cm átmérőjűre).
  3. Kis piteformákat (alja 8 cm, felül 10 cm) kivajazunk, a kerek tésztát belesimítjuk, hogy a széle jól túllógjon a peremen.
  4. Az ötszínűtarka borsot, a rózsaborsot és a borókabogyót mozsárban összezúzzuk.
  5. A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, keskeny, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  6. A diót durva darabokra törjük, hatodáta tésztára szórjuk, kevés barna cukrot szórunk rá, majd a körtedarabkákat, a hasonló méretűre szeletelt camembert sajtot, az áfonyát is ráhalmozzuk, kevés fahéjjal, barna cukorral megszórjuk, és a borskeverékből is szórunk rá egy jó csipettel.
  7. A tésztát ráhajtogatjuk a töltelékre, de a közepén nyitva hagyjuk, hogy a gőz el tudjon szállni belőle.
  8. A maradék fél tojással megkenjük a tésztákat. A szabadon maradt gyümölcsökre 1 kk juharszirupot locsolunk.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük a pitéket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10

Volt otthon egy finom, francia camembert sajtom, ami már elég érett volt. A többit csak hozzáválogattam. Persze a piténket tölthetjük bármivel, amit szeretünk. A méret talán határt szab az étvágyunknak. Ha nekiláttunk a másodiknak is, akkor már úgyis mindegy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!