Egyszemélyes körtés-camembert-es pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
113 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
18 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
130g körte67 kcal
-
10g dió65 kcal
-
17g camembert sajt50 kcal
-
20g fekete áfonya11 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
5g juharszirup13 kcal
Összesen
489
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
780g körte400 kcal
-
60g dió392 kcal
-
100g camembert sajt300 kcal
-
120g fekete áfonya68 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
Összesen
2931
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
13.3g tönkölybúza liszt45 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
1.8g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
52g körte27 kcal
-
4g dió26 kcal
-
6.7g camembert sajt20 kcal
-
5 kcal
-
2g barna cukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g juharszirup5 kcal
Összesen
196
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 138.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
489
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 156.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 389 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3717.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 688 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 1545 mg
-
Nátrium 935 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.5 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 828.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1000 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 974 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
2931
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
10 dkg vaj
-
3 dkg gyümölcscukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 tk citromlé
-
1 ek tejföl
-
0.5 db tojás
-
1 csipet só
Töltelék
-
6 dkg dió
-
10 dkg camembert sajt
-
12 dkg fekete áfonya
-
6 teáskanál barna cukor
-
6 csipet fahéj
-
6 csipet négyszínű bors
-
1 teáskanál rózsabors
-
3 db borókabogyó
-
2 ek juharszirup
Elkészítés
Tészta
- A tészta összetevőit összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát elővesszük, 6 részre osztjuk, kis golyókat gyúrunk belőlük, majd lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk (kb. 20-21 cm átmérőjűre).
- Kis piteformákat (alja 8 cm, felül 10 cm) kivajazunk, a kerek tésztát belesimítjuk, hogy a széle jól túllógjon a peremen.
- Az ötszínűtarka borsot, a rózsaborsot és a borókabogyót mozsárban összezúzzuk.
- A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, keskeny, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
- A diót durva darabokra törjük, hatodáta tésztára szórjuk, kevés barna cukrot szórunk rá, majd a körtedarabkákat, a hasonló méretűre szeletelt camembert sajtot, az áfonyát is ráhalmozzuk, kevés fahéjjal, barna cukorral megszórjuk, és a borskeverékből is szórunk rá egy jó csipettel.
- A tésztát ráhajtogatjuk a töltelékre, de a közepén nyitva hagyjuk, hogy a gőz el tudjon szállni belőle.
- A maradék fél tojással megkenjük a tésztákat. A szabadon maradt gyümölcsökre 1 kk juharszirupot locsolunk.
- 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük a pitéket.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 10
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1324
- Feltöltés dátuma: 2013. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Volt otthon egy finom, francia camembert sajtom, ami már elég érett volt. A többit csak hozzáválogattam. Persze a piténket tölthetjük bármivel, amit szeretünk. A méret talán határt szab az étvágyunknak. Ha nekiláttunk a másodiknak is, akkor már úgyis mindegy.