r
Nosalty Logó

Egybesült lencsés gombafasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egybesült lencsés gombafasírt
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

332
Kalória
14.7g
Fehérje
49.5g
Szénhidrátok
9.3g
Zsír
152.4g
Víz
22.5g
Koleszterin
5.5g
Rost
15.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fasírthoz

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    152.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4980.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1219.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1225 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A kenyérszeletek héját levágjuk, majd darabokra tépjük a belsejüket és a tejbe áztatjuk.
  2. A gombákat megtisztítjuk és felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Teljesen üvegesre pároljuk, majd beleszórjuk a felkarikázott fokhagymát is, 2 percig pirítjuk. Ekkor jöhet a gomba: nagy lángon addig főzzük, míg a nedvesség nagy részét ki nem adja, majd tovább, míg enyhén le nem pirul a serpenyőben. Ezen a ponton öntsük nyakon az ecettel és szórjuk meg a fűszerekkel, majd zárjuk el alatta a lángot.
  3. A diót aprítógépben durvára dolgozzuk, majd elkeverjük a zsemlemorzsával. A lencsét teljesen puhára főzzük (az sem baj, ha szétfő). A beáztatott kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne tej.
  4. Minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, ahol nagyjából sima masszává dolgozzuk őket. Nem baj, ha kicsit darabos marad a gomba vagy a lencse, legalább lesz a fasírtnak egy kis textúrája.
  5. A masszát kiolajozott kenyérformába tesszük, elegyengetjük és a tetejét is enyhén bekenjük olajjal. 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a vörösáfonya-lekvárral és ekképp tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyes egybensült húskenyerek elbújhatnának a most bemutatkozó gombás, lencsés, diós fasírt elől. Persze ez nem verseny. Készítsük el mindenesetre az alábbi gombafasírtot akkor, ha vegetáriánusként egy lenyűgöző főételre, vagy húsevőként némi izgalomra vágyunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!