Egyben sült fasírt kis csavarral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Fasírt
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
Töltelék
-
50g spenót8 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
25g prosciutto63 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
Locsolás
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
Összesen
630
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Fasírt
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
Töltelék
-
200g spenót33 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
100g prosciutto250 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
Locsolás
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
150g fehérbor123 kcal
Összesen
2508
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
Fasírt
-
33.5g darált sertéshús61 kcal
-
3.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g zsemlemorzsa11 kcal
-
3.4g fehérbor3 kcal
Töltelék
-
13.4g spenót2 kcal
-
12.1g főtt tojás19 kcal
-
6.7g prosciutto17 kcal
-
3.4g füstölt sajt11 kcal
Locsolás
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
10.1g fehérbor8 kcal
Összesen
168
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1518.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 448 mg
-
Nátrium 823 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 228.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2032 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4675 micro
Összesen
630
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 190.1 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6073.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1790 mg
-
Nátrium 3292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 912.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 326 micro
-
K vitamin: 702 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 458 micro
-
Kolin: 1210 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8127 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18702 micro
Összesen
2508
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 545 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1254 micro
Összesen
168
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Fasírt
-
500 g darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek mustár
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
4 ek zsemlemorzsa
-
5 ek fehérbor
Töltelék
-
200 g spenót
-
3 db főtt tojás
Locsolás
-
1.5 dl fehérbor
Elkészítés
Fasírt
- A darált sertéshúst, az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, őrölt borsot, tojást, sót, zsemlemorzsát és 5 evőkanál fehérbort egy tálban jól összedolgozzuk.
- Majd egy sütőpapírra rárakjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. Sodrófával nem túl vékonyra kinyújtjuk.
- A szélén kis részt hagyva, rátesszük a sonka-, majd a sajtszeleteket. A spenótot is egyenletesen elosztjuk a sajt tetején. (Ha fagyasztott spenótot használunk föl, akkor egy szűrőn előtte csöpögtessük le.)
- A főtt tojást a szélére rakjuk, és föltekerjük. A két végét jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
- Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és borral megöntözzük.
- Azért, hogy ne repedjen meg az egyben sült fasírozott sütés alatt, vizes kézzel jól megpaskoljuk, mielőtt elkezdjük sütni. Ezt helyettesíti most a bor.
- Fasírozottal együtt sütött burgonyát (amin elkészülte után lehet érezni a fűszerek és bor ízét) és vajbabfőzeléket kínáltam hozzá. Jó étvágyat
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 40668
- Feltöltés dátuma: 2018. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Éva házias konyhája
159 recept
Ha egyben sült fasírozottat készítek, általában próbálgatom változtatni az ízeket. Van úgy, hogy baconbe csomagolom, vagy csak sajtosan. Most is elengedtem a fantáziám, ez lett a végeredménye. Családomban mindenkinek nagyon ízlett, ezért le is jegyeztem a receptet.