r
Nosalty Logó

Egészségesebb csokis banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egészségesebb csokis banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 279 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4950.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    1893 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 2794 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Kimérjük a tejet, és belekeverjük a citromlevet, hogy összehúzza. Félretesszük pár percre.
  3. Összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót.
  4. Turmixgéppel összepürésítjük a 2 banánt, hozzáadjuk az olívaolajat, agavé szirupot, erytritolt, tojásokat, vaníliát és a citromos tejet. Egy-egy hozzávaló hozzáadása után mindig turmixolunk rajta egyet.
  5. Az instant kávét feloldjuk egy kevés forró vízben, hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, és elkeverjük.
  6. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a banános masszát, összekeverjük.
  7. Az apró darabokra tört étcsokit és a diót hozzáadjuk a tésztához.
  8. Kenyérformába öntjük, és a tetejét banánszeletekkel vagy banán chips-szel díszítjük.
  9. Ha kis formákban sütjük, akkor kb. 30 percig sütjük. Ha nagy (20-25 cm-es) kenyérformában készítjük, akkor 30 perc után letakarjuk alumíniummal, hogy a teteje ne égjen meg, és még egy jó 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2295
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

Ha tudsz, a csoki helyett csokiba mártott kávészemeket tegyél a sütibe, úgy még izgalmasabb lesz. Ez esetben kávét ne tegyél a tésztába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Süsd meg ajándékba, vagy magadnak reggelire. :) A kávé nagyon intenzívvé teszi az ízeket. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...