r
Nosalty Logó

Egészben sült csülök káposztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Egészben sült csülök káposztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

622
Kalória
52.8g
Fehérje
14.6g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
369g
Víz
168.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
7.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4524.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2318 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    765 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 2491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    105 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Az egész csülköt feltesszük főni annyi vízbe, hogy majdnem ellepje. (Kuktában is lehet.)
  2. A vízbe teszünk sót, borsot, fűszerköményt, babérlevelet.
  3. Beledobjuk a négyfelé vágott hagymát és a fokhagymákat.
  4. Közben elkészítjük a kencét a mustár, az olívaolaj, fűszerkömény, szerecsendió, csiliszósz és egy kis só keverékéből.
  5. Ha a csülök megpuhult, kivesszük és bekenjük a kencével.
  6. 200 fokos sütőben jól megpirítjuk úgy, hogy meglocsoljuk kétszer a saját főzőlevével.
  7. Amíg sül, elkészítjük a köretet: a zöldségeket csíkokra vágjuk és olívaolajon hirtelen megpirítjuk úgy, hogy roppanós maradjon.
  8. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A csülök azoknak való, akik nem számolják a kalóriát. Így káposztával persze sokkal egészségesebb, mint burgonyával. A kedvesem ragaszkodott hozzá, hogy egészben süssem meg, ezért készítettem így. Előtte mindenképp főzni kell, a fűszerek is fontosak a főzővízben. Akkor jó, ha a csontocska már kifelé kívánkozik a húsból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!