Édesburgonyás lencseleves húsgombóccal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Édesburgonyás lencseleves
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
36g édesburgonya22 kcal
-
50g lencse176 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12g tejföl24 kcal
Húsgombóc
-
140g darált sertéshús255 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
12g sertészsír108 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
Összesen
755
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Édesburgonyás lencseleves
-
2000g zöldség alaplé140 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
250g lencse880 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
60g tejföl119 kcal
Húsgombóc
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
3772
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
Édesburgonyás lencseleves
-
57.9g zöldség alaplé4 kcal
-
5.2g édesburgonya3 kcal
-
7.2g lencse25 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
Húsgombóc
-
20.3g darált sertéshús37 kcal
-
2.9g füstölt szalonna19 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.7g sertészsír16 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
108
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 43.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2530.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 148.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2430 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
755
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.2 g
Zsír
-
Összesen 219 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12650.7 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2452 mg
-
Nátrium 9373 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 743.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1234 micro
-
Kolin: 794 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 12148 micro
-
β-crypt 248 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 764 micro
Összesen
3772
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Édesburgonyás lencseleves
-
25 dkg lencse
-
3 db babérlevél
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 ek tejföl
Húsgombóc
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál csípős fűszerpaprika
-
3 csipet majoranna
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Édesburgonyás lencseleves
- A lencsét kiválogatjuk, megmossuk, egyszer vízben átforraljuk, leszűrjük. (Így nem kell beáztatni.)
- A lencsét az alaplével odatesszük főzni, sózzuk, borsozzuk, babérlevelet és őrölt fűszerköményt adunk hozzá. Ha már félig megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott édesburgonyát.
- Amikor a burgonya és a lencse is puhára főtt, akkor egy pár kocka burgonyát kiszedünk egy kis tálba, szétnyomkodjuk, adunk hozzá 3 ek tejfölt, fűszerpaprikát és 1 merőkanál levet, elkeverjük, és ezzel besűrűsítjük a lencselevest. Mérsékelt lángon főzzük még 1-2 percig, és levesszük a tűzről.
Húsgombóc
- Az apróra vágott hagymát és 2 gerezd fokhagymát megdinszteljük az 1ek zsíron.
- A darált húshoz adjuk a ledarált szalonnát, ledarált, dinsztelt hagymákat, a zsírját is hozzáadjuk, fűszerezzük: só, bors, csípős fűszerpaprika, majoranna.
- Jól összekeverjük, és kis gombócokat formázunk belőle, 3 ek zsírral kizsírozott jénai tálba rakosgatjuk a gombócokat, és előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütjük alufólia alatt.
- Ha kisült, a lencselevessel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2588
- Feltöltés dátuma: 2015. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Ez egy sűrű, főzelékszerű leves, ami nagyon finom, laktató. Az édesburgonya íze a csípős húsgombóccal nagyon harmonizál. A burgonya sűrűsíti a levest, ezért nem kell rá a rántás.