r
Nosalty Logó

Édesburgonya-saláta naranccsal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Júlia
Édesburgonya-saláta naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    8841 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3187 micro
Összesen 352 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    26523 micro
  • β-crypt
    699 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9560 micro
Összesen 1060 kcal
  • 2% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1861 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat megpucoljuk és kis kockákra vagdossuk. Egy tálba tesszük, ahol jól összekeverjük az oljallal és a rozmaringgal.
  2. Tepsibe rakjuk, rátesszük a fokhagymagerezdeket (megpucolni sem szükséges), és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Hagyjuk hűlni.
  3. A fokhagymát kivesszük belőle, és a burgonyákat egy nagy tálban összekeverjük a naranccsal, vékonyra vágott lila hagymával, spenóttal és az apróra vagdosott magvakkal.
  4. Az öntet elkészítéséhez összekeverjük a narancslevet az olajjal, mustárral, rizsecettel, mézzel, apróra tört fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 657
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másik narancsos étel elkészítéséból visszamaradt maradék narancsokkal kellett kezdenem még valamit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...