r
Nosalty Logó

Édesburgonya lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Édesburgonya lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3922 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 480 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    126.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7004.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2839 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    2113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    23532 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2304 micro
Összesen 2875 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olajat egy nagy nagy fazékban. Öntsük rá az édesburgonyát, és forgassuk meg rajta. Sózzuk, borsozzuk, öntsük rá a vizet, és főzzük puhára (én kuktában főztem 25 percet). Vegyük le a tűzről, és pürésítsük a turmixgépben vagy merülő mixerrel.
  2. A 1/4 csésze vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel. Öntsuk rá a lisztet, és pirítsuk (maradjon világos). Fokozatosan adjunk hozzá a tejet. Vegyük lejjebb a lángot alatta, és pároljuk/főzzük, amíg besűrűsödik. Adjunk hozzá 1/4 csésze parmezán sajtot, és keverjük össze alaposan. Adjuk hozzá a bazsalikomot, sót, borsot (ízlés szerint), és vegyük le a tűzről.
  3. Melegítsük elő a sütőt. Vajazzunk ki egy tepsit. Egy vékony réteg szószt tegyünk az aljára a tepsinek. Rakjunk rá 4 db lasagne tésztát, a tetejére megint mártást. Az burgonyapüré 1/3-át rakjuk a tésztára.
  4. Megszórjuk mozzarella sajttal. Ismételjük meg a rétegeket, befejezésként lasagne tészta rakunk a tetejére. Öntsünk le a fennmaradó szósszal a tésztát.
  5. Fedjük le alufóliával, és süssük 40 percig. Vegyük le a fóliát, és szórjuk meg a maradék mozzarella sajttal. Süssük további 15-20 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 8756
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Azoknak tudom ajánlani ezt a receptet, akik szeretik a sós és az édes ízek keveredését.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami különlegeset szerettem volna készíteni ebédre. Volt otthon minden, ami ehhez a recepthez kellett, így próba szerencse alapon elkészítettem. Szerencsémre mindenkinek ízlett. Sós-édes íze van, de nagyon finom.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...