r
Nosalty Logó

Édes-savanyú csicseriborsó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Édes-savanyú csicseriborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    4911 micro
  • β-crypt
    406 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 563 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2614.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2502 micro
  • β-karotin
    9821 micro
  • β-crypt
    813 micro
  • Likopin
    7238 micro
  • Lut-zea
    2084 micro
Összesen 1125 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    465 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, keskeny szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük.
  2. A csicseriborsó konzervet és az őszibarack konzervet kinyitjuk, lecsöpögtetjük. Az őszibarackot kis darabokra vágjuk.
  3. Az olajon 5-6 percig pirítjuk a répát, paprikát, pórét. A végén hozzáadjuk az áttört fokhagymát, megszórjuk az őrölt római köménnyel. Belekeverjük a csicseriborsót és az őszibarackot.
  4. Egy nagyobb bögrében összekeverjük a ketchupot, mustárt, borecetet, mézet, keményítőt és a vizet.
  5. Ráöntjük a csicseriborsóra, és még 2-3 percig pároljuk. Vigyázzunk, könnyen lekap, kevergessük!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2984
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 17.

Ajánló

Gyorsan készül, csak a zöldségek tisztítása, szeletelése vesz el némi időt. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes-savanyú csicseriborsó
8zsuzsa8 210 recept

Vettem egy csicseriborsó konzervet. Aztán keresni kezdtem hozzá receptet. Egy régi Príma Konyhában találtam rá, de kissé "áthangszereltem". Vegán barátnőmnek nagyon ízlett. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...