r
Nosalty Logó

Édes háromszoros élvezet Melindától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Édes háromszoros élvezet Melindától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 7420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    108.2 g

Zsír

  • Összesen
    374.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7275.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1846 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    2539 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886.2 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1582 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 7420 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojások fehérjét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral összekevert lisztet, és előmelegített sütőben, lapos tepsiben megsütjük a tésztát.
  2. A 7 tojássárgáját a 2 csomag vaníliás pudinggal kikeverve 6 dl tejben megfőzzük. Mikor már majdnem megfőtt, beletesszük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, kicsit összeforraljuk, majd kihűtjük.
  3. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk.
  4. A krém egyik felét a tésztára kenjük. Ezt betakarjuk rumba, kávéba áztatott háztartási keksszel. A krém másik feléhez adunk 10 dkg olvasztott csokit, elkeverjük, majd a kekszre kenjük.
  5. A sütemény tetejére csokit reszelünk (vagy csokimázzal befedjük).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 148
  • Össznézettség: 44993
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes háromszoros élvezet Melindától
Szöszi konyhája 14 recept

Valami más édességre vágytam, mint ami a süteményes könyveimben szerepel. Így találtam rá egy folyóiratban erre a süteményre.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...