r
Nosalty Logó

Duplasajtos hambuci falatkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Duplasajtos hambuci falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 5029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 161 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1630.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1523 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    310 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16307.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    409 mg
  • Kálcium
    3884 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    4370 mg
  • Nátrium
    7028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1916 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1606 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    6217 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    15230 micro
  • Lut-zea
    4290 micro
Összesen 5029 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

A mini bucikhoz

  1. A hagymát ledaráljuk vagy aprítógépben finomra vágjuk, összekeverjük a darált hússal és tojással. Sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük a mustárral, ketchuppal. Hűtőben pihentetjük.
  2. A bucik hozzávalóiból tésztát készítünk: én kenyérsütőgépben szoktam. Ennek hiányában kevés, kicsit cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt. Jól kidagasztjuk és hagyjuk kelni kb. 1 órát.
  3. Közben a trappista sajtot vékonyan (1 mm) szeleteljük, majd mindkét sajtot kicsi, kb. 3x3 cm négyzetekre vágjuk. A salátát kisebb darabokra tépkedjük, a többi zöldséget vékony karikákra szeljük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a legkisebb szaggatónkkal vagy pohárkával (kb. 2-3 cm átmérőjű) kiszúrjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire rendezzük, nem túl szorosan. Hagyjuk még kelni 15-20 percet, felvert tojással megkenegetjük, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 10 percig. Ha cukros vízzel kenjük meg, akkor is szép barna színt kap.
  6. Ezalatt a húspogácsákat készítjük el. Kicsi (a pingpong labdánál kisebb) golyókat készítünk, kilapogatjuk és kevés forró olajban, vagy grillen sütjük az egyik felét 3-4 percig, majd megfordítjuk. Mindegyikre teszünk egy trappista szeletkét és a másik felét is ugyanennyi ideig sütjük, míg a sajt szépen ráolvad.
  7. A bucikákat kettévágjuk, mindegyikre teszünk salátát, rá egy karika hagymát, lapkasajtot, a sajtos hús falatkát, aztán az uborka, paradicsom szeleteket. Csöppentünk rá ketchupot, majonézt, mustárt, a tetejüket rátesszük és átszúrjuk szendvicstűvel vagy fogvájóval.
  8. Persze a zöldségek sorrendje mindegy, csak a husi alá kerüljön a lapkasajt, mert akkor az is kicsit megolvad alatta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14761
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 16.

Ajánló

Még türelmesebbek süthetnek hozzá vékony hasábburgonyát vagy szalma burgonyát is. Külön tálalva vegyes, friss zöldségből salátát az alkalomhoz illően.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ki kell találni valami újat, hogy meglepjük a család minden tagját.:) Tudom ajánlani türelmes anyukáknak babazsúrra, egy kötetlen vacsorához TV nézés közben vagy kellemes társasjáték közben a családdal. A gyerekek kedvence lesz, higgyétek el a 20 év feletti gyerekeké is. Tapasztalat.:) Apropó, társas. Tudom ajánlani mindenkinek a Catan-t (minden kiadását) és a Candamír-t. Mi nagyon régóta és a mai napig játszunk vele, soha nem lehet megunni. Ja, és mire sorra kerülsz van idő kimosakodni egy-egy falatkából is.:D Ebből az adagból kb. 150 db jön ki, ekkora méretben, de dupla adagból 10 nagyobb puffancsot tudok készíteni. Akkor annyi darabra vágom és kézzel formázom ki a zsemléket.

Hozzávalók

A mini bucikhoz

A húspogácsákhoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...