Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
180g csirkemellfilé216 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g parmezán sajt63 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
57 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
19 kcal
-
40g mozzarella120 kcal
A fokhagymás spagettihez
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
0g só0 kcal
-
800g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g napraforgó olaj99 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
998
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
96 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
A fokhagymás spagettihez
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
56g napraforgó olaj495 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
4982
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkéhez
-
14.2g csirkemellfilé17 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g parmezán sajt5 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
-
0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
3.2g mozzarella9 kcal
A fokhagymás spagettihez
-
7.9g spagetti tészta29 kcal
-
0g só0 kcal
-
63.2g víz0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
Összesen
77
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2603.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 901 mg
-
Nátrium 938 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 241 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11116 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
998
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.2 g
Zsír
-
Összesen 195 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13018.9 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 615 mg
-
Kálcium 2428 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 720 mg
-
Foszfor 4503 mg
-
Nátrium 4692 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 5292.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 847 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1389 micro
-
Kolin: 1191 mg
-
Retinol - A vitamin: 745 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1204 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 55580 micro
-
Lut-zea 678 micro
Összesen
4982
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 878 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
90 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
2 kávéskanál olasz fűszerkeverék
-
2 db tojás
-
4 ek napraforgó olaj
-
5 gerezd fokhagyma
A fokhagymás spagettihez
-
50 dkg spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
4 l víz
-
ételízesítő ízlés szerint
-
7 ek napraforgó olaj
-
6 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
A csirkéhez
- A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A parmezánt a zsemlemorzsával és a fele fűszerkeverékkel összeforgatjuk.
- A hússzeleteket először a felvert tojásban, majd a parmezános keverékben megforgatjuk.
- Az olajat serpenyőben kissé felhevítjük, majd a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd azonnal (nehogy megégjen) rárakjuk a sajtos szeleteket. Oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük.
- A készen kapható paradicsomos mártást a fűszerkeverékkel elkeverjük (ha alapból fűszeres, akkor nem kell bele a plusz fűszer), azután kb. a felét-kétharmadát egy tűzálló tálba öntjük.
- A csirkemelleket rárakjuk, beborítjuk a maradék mártással.
- A reszelt sajttal meghintjük.
- Forró sütőben megsütjük.
- Fokhagymás spagettivel tálaljuk, amelyhez a tésztát a hagyományos módon enyhén sós-ételízesítős vízben (kevés olajjal) megfőzünk, lecsöpögtetjük. 6 ek olajon kb. 5-6 gerezd fokhagymát megfuttatunk, majd beleforgatjuk a spagettit. Kissé borsozzuk, és egy kevés olaszos fűszerrel ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5669
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.
Ajánló
A borszakértők biztosan tudják milyen bor illik egy ilyen paradicsomos-fűszeres ételhez, én most kismama-módra szénsavmentes vízzel fogyasztottam. Ez van. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük az olaszos ízeket, fűszereket, de nem szerettem volna megint milánóit vagy lasagne-t készíteni. A receptet a Príma Konyha 2006 júniusi számában találtam "A hónap étele" oldalon. Gyorsan, könnyen elkészítettük Móni barátnőmmel. A legjobb a fokhagymás spagetti és a paradicsomszósz illata, amikor közösen szállnak a levegőben... Mozzarella helyett egyébként mi trappistát reszeltünk rá, nagyon finom volt. :-)