r
Nosalty Logó

Dunahullám

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mci
Dunahullám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1404 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    275.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1600 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.1 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 5605 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A porcukrot, vaníliás cukrot és a vajat a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. Apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tésztához keverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük a tészta cc. felét.
  5. A másik felébe 1 jó ek fekete kakaóport keverünk, és rásimítjuk a másik tészta tetejére.
  6. Magozott meggyel megszórjuk.
  7. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  8. Hűlni hagyjuk.
  9. A krémhez a 2 cs pudingot 8 dl tejben felfőzzük, kihűtjük, és cc. 5 dkg margarinnal kikeverjük.
  10. Ha a tészta és a krém is kihűlt, de még nem szilárdult meg teljesen, a krémet a tésztára kenjük.
  11. Reszelt csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 57066
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét..ilyenkor a sok süti recept között nehéz válogatni... Timi kolléganőmet kérdeztem: -No, és Te mit sütsz az ünnepekre? -Dunahullámot. -Az jó, de milyen? -Hát.. kakaós meg pudingos, meg olyan hullámos..ja, és nem nagyon édes! -No, az jó..de jó lenne, ha kedden hoznál is magaddal egy kis maradékot, mert így elképzelésem sincs, hogy milyen lehet! Kedden, ahogy illik, csinos kis dobozkában tortapapírba csomagolva hozott is kóstolót. És kérem itt az eredmény! Én, aki nem vagyok egy édesszájú, ajánlom mindenkinek!:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...