r
Nosalty Logó

Duna hullám cukor nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
edan
Duna hullám cukor nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

251
Kalória
7.1g
Fehérje
26g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
71.7g
Víz
80.1g
Koleszterin
1.4g
Rost
8.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 2995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    63 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5700.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    1905 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    860.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    161 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    752 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    898 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1167 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 2995 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, esetleg kenjük meg vékonyan olajjal a sütőpapírt, hogy biztosan leváljon a tésztáról.
  2. A tojásokat válasszuk szét. 16 dkg zablisztet keverjünk össze sütőporral. A kakaót habarjuk simára a meleg vízzel. A meggyet, ha fagyasztott, akkor öblítsük le meleg vízzel és hagyjuk lecsöpögni, ha befőtt, akkor csöpögtessük le.
  3. A fehérjét kezdjük felverni a csipet sóval, majd fokozatosan adjuk hozzá a 2-2 ek eritritolt és kókuszcukrot (vagy a 4 ek xilitet), ezzel verjük kemény habbá.
  4. A tojások sárgájához adjuk hozzá a kefírt, majd a zablisztes keveréket és így keverjük bele a tojáshabba könnyed mozdulatokkal, egy fakanál (spatula) segítségével. Ha egynemű a tészta, akkor a felét csorgassuk a tepsibe, de ne egyengessük el (maradjanak benne mélyedések). A tészta másik feléhez keverjük hozzá a kakaót, és ezzel a tésztával töltsük ki a fehér tésztában maradt hézagokat.
  5. A meggyet szórjuk meg 1 dkg zabliszttel és pötyögtessük a tésztára, toljuk a tepsit a sütőbe és süssük tűpróbáig (nekem 35 percig tartott). Ha kész, vegyük ki a sütőből és ha már nem tűzforró, fordítsuk egy rácsra, vegyük le róla a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A krémhez tegyük fel melegedni a tej és a 2 dl víz keverékét a vanília kikapart belsejével. A pudingport keverjük ki a maradék 1 dl vízzel, sűrítsük be vele a vaníliás tejet. Ha már sűrű, akkor keverjük bele az édesítőszert és "ragasszuk le a tetejét" folpackkal - így nem bőrösödik meg a teteje -, hagyjuk teljesen kihűlni (min. 2 óra).
  7. Amikor kihűlt a puding, keverjük át habverővel. A 1,5 dl tejszín verjük habbá a habfix-szel és adjuk a pudinghoz, majd keverjük őket egyneművé, simítsuk a kihűlt piskóta tetejére.
  8. A csokimáz készítéséhez tegyünk egy lábasba vizet, a lábas tetejére pedig egy olyan tálkát, ami épp befedi, de az alja nem ér bele a vízbe. A felső tálba öntsük bele a tejszínt, kanalazzuk bele a kókuszzsírt, majd tördeljük rá a csokit. Melegítsük fel a vizet és először ritkán, majd, ha a csoki elkezd olvadni, egyre gyakrabban kevergetve főzzünk a tejszínből és csokiból egynemű masszát. Kanalazzuk a süti tetejére és a kanál hátuljával óvatosan simítsuk el. Hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen (3-4 óra), majd éles késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x30

Nagyon régi, klasszikus kedvenc, kicsit átfésülve: 36 szeletre vágva 1 szelet ~85 kcal-t, és csupán ~6,3 ch-t tartalmaz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!