Dorozsmai molnárponty
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
167g ponty127 kcal
-
83g csuszatészta309 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
164 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
1 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
33g zsemlemorzsa132 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
104g tejföl206 kcal
Összesen
1374
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g ponty762 kcal
-
500g csuszatészta1855 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
4 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
625g tejföl1238 kcal
Összesen
8241
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
25.1g ponty19 kcal
-
12.5g csuszatészta47 kcal
-
12.5g csiperkegomba3 kcal
-
3.8g kolozsvári szalonna25 kcal
-
5g tv-paprika1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
0.5g hegyes erős paprika0 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
6.4g napraforgó olaj57 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
15.7g tejföl31 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 89.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1640.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 830 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 346.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 994 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 772 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
1374
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 247.1 g
Zsír
-
Összesen 534.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 213 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9840.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 520 mg
-
Kálcium 1484 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 4977 mg
-
Nátrium 2073 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 618.8 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2077 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 941 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 114 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 5962 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1721 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 815 micro
-
α-karotin 223 micro
-
β-karotin 1339 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 911 micro
Összesen
8241
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 116 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csiperkegomba
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
1 evőkanál finomliszt
-
625 g tejföl
Elkészítés
- A halat tenyérnyi darabokra szeljük, sűrűn beirdaljuk, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a gombapaprikást: A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk.
- A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
- A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük.
- Közben ízesítjük sóval, borssal, (ételízesítővel). Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
- Kifőzzük a tésztát, közben a halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük.
- A kifőtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal. Egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket. (vagy két tésztás réteg közé tesszük)
- Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika-, paradicsomszeletekkel is.
- Majd pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x10
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 212
- Össznézettség: 74596
- Feltöltés dátuma: 2011. március 11.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a halat...és aki nem annyira. Nem a hal ízét lehet kiérezni markánsan, ezért nem is kell elárulni, hogy abból van. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Nagyon régen ettem egy ismerősömnél, és nagyon ízlett. Mivel a hal szálkáitól nagyon félek, nem mertem kipróbálni. Most jött el az idő. Én édesvízi harcsából készítettem, ez teljesen szálkamentes, és kevésbé mocsárízű, ezért gyerekek is jóízűen fogyaszthatják. Nagyon jól sikerült.