r
Nosalty Logó

Dorozsmai molnárponty

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Dorozsmai molnárponty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 8241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    830 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    994 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.1 g

Zsír

  • Összesen
    534.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9840.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    520 mg
  • Kálcium
    1484 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    4977 mg
  • Nátrium
    2073 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    618.8 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2077 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    941 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    5962 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1721 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1339 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 8241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat tenyérnyi darabokra szeljük, sűrűn beirdaljuk, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a gombapaprikást: A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, rádobjuk az apróra szelt hagymát, megpároljuk.
  3. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra, a gombát szeletekre vágjuk.
  4. A megpuhult hagymára nyomjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és a felaprított zöldségekkel félpuhára főzzük.
  5. Közben ízesítjük sóval, borssal, (ételízesítővel). Lisztes tejföllel behabarjuk, összeforraljuk.
  6. Kifőzzük a tésztát, közben a halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban szép világosbarnára sütjük.
  7. A kifőtt tésztát összekeverjük a gombás, lecsós szósszal. Egy kiolajozott tepsibe vagy tűzálló edénybe terítjük, a tetejére fektetjük a halszeleteket. (vagy két tésztás réteg közé tesszük)
  8. Tetejét meglocsoljuk kevés tejföllel, díszíthetjük paprika-, paradicsomszeletekkel is.
  9. Majd pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x10
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 74082
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a halat...és aki nem annyira. Nem a hal ízét lehet kiérezni markánsan, ezért nem is kell elárulni, hogy abból van. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen ettem egy ismerősömnél, és nagyon ízlett. Mivel a hal szálkáitól nagyon félek, nem mertem kipróbálni. Most jött el az idő. Én édesvízi harcsából készítettem, ez teljesen szálkamentes, és kevésbé mocsárízű, ezért gyerekek is jóízűen fogyaszthatják. Nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...