r
Nosalty Logó

Dödöllére ültetett húscipók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Dödöllére ültetett húscipók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húscipó

Dödölle

Öntet

Összesen 1079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húscipó

Dödölle

Öntet

Összesen 4315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húscipó

Dödölle

Öntet

Összesen 147 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1424 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2946 micro
Összesen 4315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Húscipó

Dödölle

Öntet

Elkészítés

Húscipó

  1. Meghámozzuk, felkockázzuk a burgonyát, és sós vízben feltesszük főni úgy, hogy egy ujjnyira ellepje a víz (kb. 0.5l). Ha megfőtt, nem szűrjük le, hanem levével együtt összetörjük.
  2. Visszatesszük a tűzre, majd a lisztet folyamatos keverés mellett a burgonyához adjuk, és kb. 10 percig még főzzük.
  3. Zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk a tojással, zsemlemorzsával együtt. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és húscipókat formázunk belőle, majd olajban kisütjük.
  4. Újhagymát apróra összevágjuk a zöldjével együtt, tejfölbe keverjük.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, dödöllét belesimítjuk. Egyenlő távolságra 6 mélyedést csinálunk, és ezekbe tesszük a húscipókat.
  6. Dödölle tetejét lekenjük a hagymás tejföllel, és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2367
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dödöllére ültetett húscipók
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon laktató, kiadós étel. Vendégfogadáshoz is alkalmas.

Hozzávalók

Húscipó

Dödölle

Öntet

Címlapról ajánljuk