r
Nosalty Logó

Dobos-torta Nóritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos-torta Nóritól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5854.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2517 mg
  • Nátrium
    1657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.2 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2481 micro
Összesen 5323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a piskótát elkészítjük, 8 tojást kettéválasztunk, a fehérjét egy csipet sóvalkemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadunk 15 dkg cukort,habosra keverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a 20 dkg lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrotés az 1 dl vizet, majd a fehérjét.
  2. A tésztát 7 részre osztjuk, egy kör alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd egyenként a piskóta-lapokat kisütjük, majd hagyjuk kihűlni őket.
  3. Krém: 2 tojást, a réteslisztet, a kakaót, 20 dkg cukrot, egy vaníliás cukrot gőz felett habosra keverünk, folyamatosan kevervea tojások végett.
  4. Majd levéve a gőzről közben megkeverve hűtjük, majd hidegen belekeverjük a 20 dkg margarint.
  5. Elkészítjük a tetejét.15 dkg cukrot felolvasztunk4 dkg margarinnal, 2 evőkanál ecettel, majd ha felolvadt a cukor, egyik piskótalapra öntjük, és gyorsan egy vizes késsel elszeleteljük.
  6. Végül összerakjuk a tortát, lerakunk egy lapot, majd megkenjük a krémmel, majd megint piskóta, majd krém. Így folytatjuk, a végén a krémmel megkenjük az egész tortát.
  7. Díszítés: a tetejére srégen a pirított-cukros lapot ráhelyezzük, az oldalait pedig mandulával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3314
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit bonyodalmas, de nagyon finom!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...