adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g marha hátszín428 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
125g kelkáposzta27 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2504
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
18.6g marha hátszín40 kcal
-
5.2g csirkemellfilé6 kcal
-
11.6g kelkáposzta3 kcal
-
5.6g sárgarépa2 kcal
-
5.8g gomba1 kcal
-
4.2g fehérrépa3 kcal
-
5.6g karalábé1 kcal
-
6.1g zeller2 kcal
-
2.3g tv-paprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34.9g víz0 kcal
Összesen
58
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1370.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 711 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 879.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 506 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 252 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1861 micro
-
β-karotin 5077 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.4 g
Zsír
-
Összesen 123.3 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 788 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5481.9 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 528 mg
-
Foszfor 2842 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3517.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 362 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 448 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 667 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 7444 micro
-
β-karotin 20306 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1137 micro
Összesen
2504
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 173 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg marha hátszín
-
1 db csirkemellfilé
-
1 kis db kelkáposzta
-
25 dkg gomba
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A kicsontozott csirkemellet és a marhahúst, amekkora szeletre csak tudjuk, kiklopfoljuk, a kelkáposztát leveleire szétszedjük.
- A marhahúsra ráfektetjük a csirkemellet, és beborítjuk a kelkáposzta levelekkel. A közepébe fektetünk egyvastag sárgarépát, és szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába betekerjük úgy, hogy ne essen szét.
- A hústekercset fazékba tesszük, vízzel felengedjük, beletesszük a leveszöldségeket(a gomba és a másik két sárgarépa kivételével), és lassú tűzön húslevest főzünk.
- Mielőtt kész lenne a leves, beletesszük a gombákat, és a nagy karikákra vágott sárgarépákat, és tovább főzzük.
- Ha kész a leves, kiszedjük belőle a fóliába tekert húst, és ha kissé kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk.
- Tálaláskor minden tányérba teszünk egy szelet húst, rámerjük a felforrósított húslevest a gombával és répa karikákkal.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4667
- Feltöltés dátuma: 2012. május 29.
Ajánló
Ajánlom mindazoknak, akiknek a látvány is sokat számít, biztos vagyok abban, hogy sikerük lesz ezzel a levessel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Apanya
2 recept
Ezt a nagyon mutatós receptet Prekop Marika volt kolleganőmtől kaptam (aki dolgozott a Postabankban vagy Erstében ismerhette), az Ő emlékére teszem fel a Nosalty-ra. Marika még cifrázta azzal, hogy a vége felé a sárgarépát úgy tette a levesbe, hogy a karikák közepét még nyersen kiszúrta és egy-egy összetekert kelkáposzta levelet dugott a répa gyűrűkbe, és úgy főzte. Biztos szép látványt nyújt, én most nem így csináltam, de lehet, hogy megérné a látványért. Aki nem diétázik (mint a képen is látható), csigatésztával is megbolondíthatja. :-)