Diósguba-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A gubához
-
42g kifli116 kcal
-
25g dió164 kcal
-
67g tej37 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
17g szilvalekvár26 kcal
A tojáshabhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
826
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A gubához
-
250g kifli698 kcal
-
150g dió981 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g szilvalekvár155 kcal
A tojáshabhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
4959
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
1.5g habtejszín4 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
A gubához
-
15.1g kifli42 kcal
-
9g dió59 kcal
-
24.1g tej13 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g szilvalekvár9 kcal
A tojáshabhoz
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Összesen
298
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
826
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.7 g
Zsír
-
Összesen 268.9 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 1218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4939 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 231 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1423 mg
-
Nátrium 1707 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 529.2 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 308.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1475 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 811 mg
-
Retinol - A vitamin: 1444 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 358 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 949 micro
Összesen
4959
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
65 g porcukor
-
1 csipet só
-
150 g vaj
-
25 ml habtejszín
-
1 db tojássárgája
A gubához
-
5 db kifli
-
15 dkg dió
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
-
3 db tojássárgája
-
0.5 db vanília
-
5 ek szilvalekvár
A tojáshabhoz
-
3 db tojásfehérje
-
3 ek cukor
-
3 csepp citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót. Adjuk hozzá a kockázott, hideg vajat és morzsoljuk el.
- Keverjük a tejszínhez a tojássárgáját, majd adjuk a tésztához, és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva 45 percre tegyük a hűtőbe.
- A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és tegyük kivajazott/kilisztezett formába.
A gubához
- A kiflit karikázzuk fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára, majd szedjük ki egy tálba.
- A tojássárgáját keverjük habosra cukorral és egy csipet sóval.
- A tejet öntsük egy lábosba és adjuk hozzá a a vanília magjait, és forraljuk fel. A forró tejből néhány evőkanálnyit öntsünk a tojáshoz, azonnal kavarjuk simára, és a maradék tejet folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá.
- Tegyük vissza a tűzre a tojásos keveréket, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd keverjük bele a darált diót.
- Öntsük le vele a kifliket, és alaposan forgassuk meg benne. Ha túl száraz lenne, önthetünk hozzá még egy kevés tejet.
- A piteformába tett tésztát kenjük meg a szilvalekvárral és halmozzuk rá a kiflit. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig.
A tojáshabhoz
- Amíg a guba sült, addig egy csipet sóval kezdjük el felverni a tojásfehérjét.
- Amikor már szép habos, kanalazzuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény, tömör habot nem kapunk.
- Az előzőleg megsütött guba tetejére kenjük rá a tojáshabot, és tegyük vissza a sütőbe 10-12 percre, amíg a hab egy kis színt nem kap.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12111
- Feltöltés dátuma: 2015. október 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Masszív egy desszert ez: linzertészta, lekvár, mákos guba és tojáshab. Viszont esős napokon valami fenomenális!