r
Nosalty Logó

Diósguba-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Diósguba-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 4959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    1707 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.2 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1475 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    811 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4959 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sót. Adjuk hozzá a kockázott, hideg vajat és morzsoljuk el.
  2. Keverjük a tejszínhez a tojássárgáját, majd adjuk a tésztához, és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva 45 percre tegyük a hűtőbe.
  3. A pihentetett tésztát nyújtsuk ki és tegyük kivajazott/kilisztezett formába.

A gubához

  1. A kiflit karikázzuk fel és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. 175 fokra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára, majd szedjük ki egy tálba.
  2. A tojássárgáját keverjük habosra cukorral és egy csipet sóval.
  3. A tejet öntsük egy lábosba és adjuk hozzá a a vanília magjait, és forraljuk fel. A forró tejből néhány evőkanálnyit öntsünk a tojáshoz, azonnal kavarjuk simára, és a maradék tejet folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá.
  4. Tegyük vissza a tűzre a tojásos keveréket, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik, majd keverjük bele a darált diót.
  5. Öntsük le vele a kifliket, és alaposan forgassuk meg benne. Ha túl száraz lenne, önthetünk hozzá még egy kevés tejet.
  6. A piteformába tett tésztát kenjük meg a szilvalekvárral és halmozzuk rá a kiflit. Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig.

A tojáshabhoz

  1. Amíg a guba sült, addig egy csipet sóval kezdjük el felverni a tojásfehérjét.
  2. Amikor már szép habos, kanalazzuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg kemény, tömör habot nem kapunk.
  3. Az előzőleg megsütött guba tetejére kenjük rá a tojáshabot, és tegyük vissza a sütőbe 10-12 percre, amíg a hab egy kis színt nem kap.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12111
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Masszív egy desszert ez: linzertészta, lekvár, mákos guba és tojáshab. Viszont esős napokon valami fenomenális!

Hozzávalók

A tésztához

A gubához

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...