Diós-vaníliapudingos almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
42g cukor161 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
Vaníliapuding
Összesen
818
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
250g cukor968 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g víz0 kcal
-
375g finomliszt1365 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
Vaníliapuding
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
4g tej2 kcal
-
100g dió654 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4905
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
17.2g cukor67 kcal
-
22.8g tojás29 kcal
-
8.8g napraforgó olaj78 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
25.9g finomliszt94 kcal
-
1.2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
Vaníliapuding
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.3g tej0 kcal
-
6.9g dió45 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1195.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
818
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 224.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 101 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7172.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1655 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 3117 mg
-
Nátrium 1858 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.5 g
-
Cukor 304 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 424.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
4905
kcal
- 6% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg cukor
-
6 db tojás
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
37.5 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Vaníliapuding
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
4 ml tej
-
10 dkg dió
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve odatesszük párolni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb. 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
- A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza egyik felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban. Majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
- A főzött vaníliapudingból halmokat teszünk a tészta tetejére, és az üres közökbe, vaníliás cukorral kevert darált diót szórunk.
- Előmelegített sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük. Kb. 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt, és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült. Teljes hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!!
Vaníliapuding
- A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet hozzáöntjük és mérsékelt tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük.
- A diót ledaráljuk, és elkeverjük a vaníliás cukorral.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x34
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 712
- 7 napos nézettség: 1592
- Össznézettség: 1564
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 16.
Ajánló
A télire eltett alma receptjét itt találjátok; https://www.nosalty.hu/recept/reszelt-alma-telire
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1090 recept
Gazdag almás sütemény a pudinggal és dióval nagyon jól harmonizál. Jó szaftos, a tölteléktől és minden hozzávalótól. A kertünkben nő egy szép almafa, téli alma. Erről szoktam szedni, és előre elkészítem a télire lereszelt almát, így csak elő kell vennem és használhatom..... :-))