r
Nosalty Logó

Diós-vaníliapudingos almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-vaníliapudingos almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 972 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 5829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Vaníliapuding

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 972 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8135.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    2188 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    3266 mg
  • Nátrium
    2069 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1579.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    377 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 5829 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliapuding

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a tölteléket. Az almákat lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve odatesszük párolni, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet. Kb. 30 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a massza egyik felét. Szépen rátesszük az almát, mindenhova egyforma vastagságban. Majd a maradék tésztát is ráöntjük úgy, hogy teljesen betakarja az almát.
  4. A főzött vaníliapudingból halmokat teszünk a tészta tetejére, és az üres közökbe, vaníliás cukorral kevert darált diót szórunk.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk, 200 C fokon megsütjük. Kb. 30-35 perc után szúrjunk bele fogpiszkálót vagy hústűt, és ellenőrizzük, hogy rátapad-e a tésztából. Ha nem, akkor megsült. Teljes hűlés után szeleteljük. Jó étvágyat!!

Vaníliapuding

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet hozzáöntjük és mérsékelt tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük.
  2. A diót ledaráljuk, és elkeverjük a vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x34
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 3677
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 16.

Ajánló

A télire eltett alma receptjét itt találjátok; https://www.nosalty.hu/recept/reszelt-alma-telire

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazdag almás sütemény a pudinggal és dióval nagyon jól harmonizál. Jó szaftos, a tölteléktől és minden hozzávalótól. A kertünkben nő egy szép almafa, téli alma. Erről szoktam szedni, és előre elkészítem a télire lereszelt almát, így csak elő kell vennem és használhatom..... :-))

Hozzávalók

Tészta

Vaníliapuding

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...