r
Nosalty Logó

Diós sarok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós sarok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 7904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A diós részhez

Összesen 481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 988 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.3 g

Zsír

  • Összesen
    543.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    237 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    896 mg
  • Foszfor
    2295 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    694.8 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2859 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2683 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2101 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 7904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 481 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
  2. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét később használjuk fel.
  3. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk.
  4. Addig a diós részt csináljuk meg. Egy lábosba a cukrot, a vaníliás cukrot a vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítjük, amíg a margarin el nem olvad.
  5. A tűzről levesszük, és hozzáadjuk a diót és a mandulát vagy mogyorót és a rumot. Hagyjuk kihűlni a masszát.
  6. A tésztát kivesszük, és fólia között kinyújtjuk 30x30 cm-re.
  7. A kinyújtott tésztát lekvárral vékonyan megkenjük.
  8. A 2 tojásfehérjét felverjük, és a kihűlt diós masszához keverjük.
  9. A masszát a tésztára kenjük.
  10. Aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
  11. Melegen úgy felszeleteljük, hogy egyforma háromszögeket kapjunk.
  12. Végül a háromszögek sarkait csokiba mártjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 26796
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a sütemény igazán édes, ezért én ribizlilekvárt használtam hozzá. De ez csak ízlés kérdése. A sütit én 30x30 cm-re nyújtottam, és azt 10x10 cm-es négyzetekre osztottam, és ezekből a négyzetekből csináltam a háromszögeket.

Hozzávalók

A tésztához

A diós részhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...