Diós sarok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
16g cukor60 kcal
-
16g margarin117 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
5 kcal
-
6g csokoládé34 kcal
A diós részhez
-
25g cukor97 kcal
-
2 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
2g rum5 kcal
-
38g dió245 kcal
-
13g mandula74 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
13g lekvár/ dzsem35 kcal
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
130g margarin932 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
A diós részhez
-
200g cukor774 kcal
-
19 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
16g rum37 kcal
-
300g dió1962 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
Összesen
7904
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
A tésztához
-
15.2g finomliszt55 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3g csokoládé17 kcal
A diós részhez
-
12.2g cukor47 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2g víz0 kcal
-
12.2g margarin87 kcal
-
1g rum2 kcal
-
18.3g dió120 kcal
-
6.1g mandula36 kcal
-
4.9g tojásfehérje3 kcal
-
6.1g lekvár/ dzsem17 kcal
Összesen
481
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.8 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
988
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 111.3 g
Zsír
-
Összesen 543.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 237 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4625.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 834 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 896 mg
-
Foszfor 2295 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 694.8 g
-
Cukor 426 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2859 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 57 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 2683 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2101 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
7904
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
481
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
12.5 dkg cukor
-
13 dkg margarin
-
1 tk sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
A diós részhez
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
20 dkg margarin
-
2 ek rum
-
2 db tojásfehérje
-
10 dkg lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
- A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét később használjuk fel.
- 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a liszthez. Tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe rakjuk.
- Addig a diós részt csináljuk meg. Egy lábosba a cukrot, a vaníliás cukrot a vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítjük, amíg a margarin el nem olvad.
- A tűzről levesszük, és hozzáadjuk a diót és a mandulát vagy mogyorót és a rumot. Hagyjuk kihűlni a masszát.
- A tésztát kivesszük, és fólia között kinyújtjuk 30x30 cm-re.
- A kinyújtott tésztát lekvárral vékonyan megkenjük.
- A 2 tojásfehérjét felverjük, és a kihűlt diós masszához keverjük.
- A masszát a tésztára kenjük.
- Aranybarnára sütjük kb. 20-25 perc alatt.
- Melegen úgy felszeleteljük, hogy egyforma háromszögeket kapjunk.
- Végül a háromszögek sarkait csokiba mártjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 26796
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Mivel a sütemény igazán édes, ezért én ribizlilekvárt használtam hozzá. De ez csak ízlés kérdése. A sütit én 30x30 cm-re nyújtottam, és azt 10x10 cm-es négyzetekre osztottam, és ezekből a négyzetekből csináltam a háromszögeket.