r
Nosalty Logó

Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Haas szakács - Lekváros torták
Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 6354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Összesen 191 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.4 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3786 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4588.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    656 mg
  • Foszfor
    1958 mg
  • Nátrium
    1088 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    938.1 g
  • Cukor
    681 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    1853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3085 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22716 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3376 micro
Összesen 6354 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral szintén felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a vajat.
  2. Kivajazzuk a tortaformát, és liszttel meghintjük úgy, hogy egyenletesen mindenhol vékonyan bevonja a tortaforma belsejét. A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
  3. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, egy kis szűrőbe rakjuk, és egy kanál segítségével levét egy kis tálkába kinyomkodjuk, húsát félretesszük (csak a levet használjuk fel).
  4. Nagy keverőtálban összekeverjük a cukros-vajas tojássárgáját, a sárgarépát, a darált diót, a reszelt citrom- és narancshéjat, a fahéjat, a gyömbér levét, a darált kekszet, a vanillincukrot és a csipet sót. A fehérjehabot csak a végén keverjük bele óvatosan. Egyenletesen eloszlatjuk a masszát a tortaformában, majd a sütőbe tesszük, és 160 fokon kb. 70 percig sütjük.
  5. A citrommázhoz habüstbe tesszük a fehérjét, és habverővel annyi porcukrot (kb. 15 dkg) keverünk hozzá, hogy sűrű, de még kenhető masszát kapjunk. Végül citromlevet adunk hozzá, és a már kihűlt torta tetejét bevonjuk vele. A tortát hűtőbe téve dermesztjük 1 órán át, de tálalás előtt érdemes kivenni, hogy állaga lágyabb legyen. Tálaláskor áfonyalekvárt kínálunk hozzá.

A citrommázhoz

  1. A fenti alapanyag mennyiségből 1,75 kg lekvár készül, a tortához ebből 15 dkg lekvár szükséges.
  2. A gyümölcsöt alaposan mossuk meg, turmixoljuk vagy daráljuk le, majd ezután mérjük meg. A gyümölcspépbe keverjük bele jól a lekvár zselésítőszert.
  3. Állandó keverés közben forraljuk fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket. A forrásban lévő péphez adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd újra forraljuk fel, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  4. Az előre elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltsük peremig, és azonnal zárjuk le.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9338
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós sárgarépa torta áfonyalekvárral
Haas szakács - Lekváros torták 10 recept

Ez a torta két nap múlva is puha, szaftos marad, olyan, mintha épp most vetted volna ki a sütőből. Ez pedig nem másnak köszönhető, mint a közönséges, egyszerű sárgarépának. Ha valaki mégis megijedne tőle, garantálom, hogy a  tortának nem lesz répa íze! Nagyon könnyű desszert, és a gyömbér-citrom- áfonya hármas segítségével kivételesen  fantasztikus lesz az íze.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A citrommázhoz

A tálaláshoz

Az áfonyalekvárhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...