Diós répatorta ananászos krémsajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kamilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
22g finomliszt81 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
44g barna cukor169 kcal
-
39g napraforgó olaj344 kcal
-
24g tojás31 kcal
-
44g sárgarépa16 kcal
-
31g dió200 kcal
-
1g vaj8 kcal
Krém
-
22g krémsajt56 kcal
-
9g vaj64 kcal
-
22g cukor86 kcal
-
4 kcal
-
28g ananászkonzerv17 kcal
Összesen
1076
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
-
400g barna cukor1520 kcal
-
350g napraforgó olaj3094 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
275g dió1799 kcal
-
10g vaj72 kcal
Krém
-
200g krémsajt500 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g ananászkonzerv150 kcal
Összesen
9673
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
15.4g barna cukor59 kcal
-
13.5g napraforgó olaj119 kcal
-
8.5g tojás11 kcal
-
15.4g sárgarépa6 kcal
-
10.6g dió69 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Krém
-
7.7g krémsajt19 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
9.6g ananászkonzerv6 kcal
Összesen
373
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 74.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 1375 micro
-
β-karotin 3305 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
1076
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.7 g
Zsír
-
Összesen 669.8 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 215 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 265 g
-
Koleszterin 914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4901.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 1731 mg
-
Nátrium 1432 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 873.1 g
-
Cukor 659 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 725.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3908 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 152 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 499 micro
-
Kolin: 769 mg
-
Retinol - A vitamin: 914 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29745 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1946 micro
Összesen
9673
kcal
- 4% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 477 micro
-
β-karotin 1145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
1 kávéskanál fahéj
-
0.5 kávéskanál só
-
350 ml napraforgó olaj
-
4 db tojás
Krém
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
- Keverjük össze a cukrot és az olajat egy másik tálban, adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük a liszthez, adjuk hozzá a reszelt répát és a diót is.
- A vajjal kikent formába öntsük bele a masszát, és süssük 1 óráig, vagy amíg a beleszúrt tű tiszta. Hagyjuk a tortát a formában kihűlni, majd vegyük ki, csomagoljuk fóliába, és pihentessük 1 napig.
Krém
- A krémhez törjük össze a krémsajtot a vajjal a cukorral és vaníliával, majd keverjük bele az ananászt. Kenjük a torta tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1905
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kamilla
1 recept
Elsőre lehet, hogy egy kicsit macerásnak tűnik, de nem az, és szerintem megéri a fáradságot. A gyerekeim és ismerőseim imádják. :)