Diós-pudingkrémes sütemény
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
32g tojásfehérje17 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
15g dió98 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
20g háztartási keksz84 kcal
-
15g feketekávé1 kcal
A krémhez
-
16g tojássárgája52 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
51 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
10g tortabevonó55 kcal
-
5 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
150g dió981 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g háztartási keksz838 kcal
-
150g feketekávé14 kcal
A krémhez
-
160g tojássárgája515 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
750g tej420 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
-
46 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
11.6g tojásfehérje6 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
5.4g dió36 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
7.3g háztartási keksz30 kcal
-
5.4g feketekávé0 kcal
A krémhez
-
5.8g tojássárgája19 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
4.9g vaníliás pudingpor19 kcal
-
27.2g tej15 kcal
-
9.1g margarin65 kcal
-
3.6g tortabevonó20 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 858.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.5 g
Zsír
-
Összesen 404.5 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 140 g
-
Koleszterin 1744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8584.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 2223 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 675 mg
-
Foszfor 2839 mg
-
Nátrium 2605 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 917.5 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 578.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2661 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 1419 mg
-
Retinol - A vitamin: 2514 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1813 micro
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
8 db tojássárgája
-
25 dkg porcukor
-
7.5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 20 perc alatt készre sütjük..
- Feltesszük forrni a tejet, közben a tojássárgákat habosra keverjük a pudingporral és a porcukorral. Ha a tej felforrt, az Ajánlatban leírt módon folyamatos keverés közben besűrítjük.
- Miután lehúztuk a tűzről, egy egész margarin beleolvasztunk, közben néha megkeverjük, ha kihűlt, elfelezzük.
- A fele krém vaníliás marad, a másik felébe belekeverünk 10 dkg vízfürdőben felolvasztott étcsokoládét.
- (Nekem a legritkább esetben sikerül arányosan elfeleznem a krémet, és a csokiról is csak az olvasztás előtt derült ki, hogy csak 8 dekás, pedig ugyanakkora volt, mint egy szabvány tábla, csak laposabb:), de cserébe 75 % volt a kakaótartalma, ezért nem egyforma a két krémréteg.)
- Ha a tészta kihűlt, a vaníliás krémet elterítjük rajta.
- A szögletes háztartási kekszet belemártjuk a kávéba, és teljes felületet beborítjuk a feketekávéba áztatott (négyszögletes) háztartási keksszel, aminek a tetejére pedig a csokis krém kerül.
- Étcsokit reszelünk rá, vagy kakaóval meghintjük. Legalább fél napra behűtjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 228
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 36320
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.
Ajánló
Ha a tej felforrt, néhány merőkanálnyit kiveszünk belőle (úgy az 1/3-át), és a tojásos krémhez adjuk. Elkeverjük, majd ugyanezt megismételjük, mert ha a hideg tojásos krémet átmenet nélkül adjuk a forró tejhez, könnyen kicsapódik a tojás, és csomós lesz a krém. Ha a tojásos krémet a forralt tejjel jól elkevertük, akkor öntjük csak bele a tűzön maradt tejbe, és sűrítjük be folyamatos keveréssel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a talányos nevű sütit, hogy Háromszoros élvezet:)) az unokanővéremtől tanultam. Nagy kedvencünk lett, nagyon jól harmonizálnak benne az ízek, mutatós, vendégvárásra is alkalmas. És még összerakni se nehéz. A hűtés kell neki, mert a keksz attól puhul megfelelőre, a krémek vághatóra szilárdulnak, szóval mindenképp jobb az összhatás.