r
Nosalty Logó

Diós-pudingkrémes sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Diós-pudingkrémes sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.5 g

Zsír

  • Összesen
    404.5 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8584.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    2223 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    2839 mg
  • Nátrium
    2605 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.5 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    1419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1813 micro
Összesen 7799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót, és végül laza mozdulatokkal a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 20 perc alatt készre sütjük..
  2. Feltesszük forrni a tejet, közben a tojássárgákat habosra keverjük a pudingporral és a porcukorral. Ha a tej felforrt, az Ajánlatban leírt módon folyamatos keverés közben besűrítjük.
  3. Miután lehúztuk a tűzről, egy egész margarin beleolvasztunk, közben néha megkeverjük, ha kihűlt, elfelezzük.
  4. A fele krém vaníliás marad, a másik felébe belekeverünk 10 dkg vízfürdőben felolvasztott étcsokoládét.
  5. (Nekem a legritkább esetben sikerül arányosan elfeleznem a krémet, és a csokiról is csak az olvasztás előtt derült ki, hogy csak 8 dekás, pedig ugyanakkora volt, mint egy szabvány tábla, csak laposabb:), de cserébe 75 % volt a kakaótartalma, ezért nem egyforma a két krémréteg.)
  6. Ha a tészta kihűlt, a vaníliás krémet elterítjük rajta.
  7. A szögletes háztartási kekszet belemártjuk a kávéba, és teljes felületet beborítjuk a feketekávéba áztatott (négyszögletes) háztartási keksszel, aminek a tetejére pedig a csokis krém kerül.
  8. Étcsokit reszelünk rá, vagy kakaóval meghintjük. Legalább fél napra behűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 36406
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Ajánló

Ha a tej felforrt, néhány merőkanálnyit  kiveszünk belőle (úgy az 1/3-át), és a tojásos krémhez adjuk. Elkeverjük, majd ugyanezt megismételjük, mert ha a hideg tojásos krémet átmenet nélkül adjuk a forró tejhez, könnyen kicsapódik  a tojás, és csomós lesz a krém.  Ha a tojásos krémet a forralt tejjel jól elkevertük, akkor öntjük csak bele a tűzön maradt tejbe, és sűrítjük be folyamatos keveréssel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-pudingkrémes sütemény
Tomatotree 262 recept

Ezt a talányos nevű sütit, hogy Háromszoros élvezet:)) az unokanővéremtől tanultam. Nagy kedvencünk lett, nagyon jól harmonizálnak benne az ízek, mutatós, vendégvárásra is alkalmas. És még összerakni se nehéz. A hűtés kell neki, mert a keksz attól puhul megfelelőre, a krémek vághatóra szilárdulnak, szóval mindenképp jobb az összhatás.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...