Diós pozsonyi kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
13g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
3 kcal
A kenéshez
-
28g tojás35 kcal
A töltelékhez
-
125g dió818 kcal
-
15g narancslekvár37 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
8g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
50g tej28 kcal
Összesen
1608
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
50g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
11 kcal
A kenéshez
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
500g dió3270 kcal
-
60g narancslekvár148 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
30g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
6428
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
25.1g finomliszt91 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
-
3.1g édesítőszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
A kenéshez
-
6.9g tojás9 kcal
A töltelékhez
-
31.3g dió205 kcal
-
3.8g narancslekvár9 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
1.9g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
12.5g tej7 kcal
Összesen
402
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1659.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 340 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
1608
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.9 g
Zsír
-
Összesen 483.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 246 g
-
Koleszterin 1140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6639.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1436 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 905 mg
-
Foszfor 3197 mg
-
Nátrium 813 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1391 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 794 micro
-
Kolin: 889 mg
-
Retinol - A vitamin: 1358 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1078 micro
Összesen
6428
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 30.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
15 dkg vaj
-
50 g édesítőszer
-
1 csipet só
-
2 db tojássárgája
-
2 ek tejföl
-
3.5 g instant élesztő
A kenéshez
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
50 dkg dió
-
3 ek narancslekvár
-
30 g édesítőszer
-
10 csepp vanília kivonat
-
2 dl tej
Elkészítés
A tésztához
- Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.) Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
- Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
- Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni. (A recept szerint ekkor hűvös helyre kellett volna tenni, de a lakásomban hűvös helyet nem találtam. Lehet, hogy ezért nem lett elég márványos.)
- A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 38950
- Feltöltés dátuma: 2009. október 01.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
cukroskata
25 recept
A Pozsonyi Piknik-re készítettem ezt a pozsonyi kiflit.