r
Nosalty Logó

Diós pozsonyi kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Diós pozsonyi kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 1608 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Összesen 402 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 1608 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    483.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    246 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1436 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    3197 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    889 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1358 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1078 micro
Összesen 6428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.) Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
  2. Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
  3. Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni. (A recept szerint ekkor hűvös helyre kellett volna tenni, de a lakásomban hűvös helyet nem találtam. Lehet, hogy ezért nem lett elég márványos.)
  4. A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 38936
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

A Pozsonyi Piknik-re készítettem ezt a pozsonyi kiflit.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...