Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Epercsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
117g finomliszt425 kcal
-
83g író33 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g barna cukor25 kcal
-
7g dióolaj59 kcal
-
17g dió113 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g mazsola22 kcal
A töltéshez
-
33g szilvalekvár52 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
33g sajt117 kcal
Összesen
1088
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g író100 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g só0 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
20g dióolaj177 kcal
-
52g dió340 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
22g mazsola66 kcal
A töltéshez
-
100g szilvalekvár155 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3265
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
30.8g finomliszt112 kcal
-
22g író9 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
1.8g dióolaj16 kcal
-
4.6g dió30 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.2g szódabikarbóna0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.9g mazsola6 kcal
A töltéshez
-
8.8g szilvalekvár14 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
-
8.8g sajt31 kcal
Összesen
289
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2358.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 495 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 1148 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 344 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
1088
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 164.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7075.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1485 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1729 mg
-
Nátrium 3445 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 366.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 431.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 1032 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 312 micro
Összesen
3265
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
2 ek barna cukor
-
2 ek dióolaj
-
1 kk fahéj
-
2 tk sütőpor
-
1 tk szódabikarbóna
A töltéshez
-
100 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Először begyújtjuk a sütőt, majd külön összekeverjük a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat.
- Aztán a folyadékot a lisztes kupacra öntjük, és fakanállal összedolgozzuk. A végén, ha ragacsos, még lisztet adunk hozzá.
- Kiborítjuk a tálból, és ügyesen összedolgozzuk.
- Beleszórjuk a diót, mazsolát, stb.
- Sütőpapíron pogácsákat szaggatunk, méretüktől függően 10-15 percig pirosra sütjük előmelegített sütőben! Kb. 8-10 darab lesz.
- Ha kisült, kettévágjuk, és ízléstől függően tejszínhabbal, lekvárral, esetleg sajtokkal is megtölthetjük!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3152
- Feltöltés dátuma: 2012. október 27.
Ajánló
Nekünk nagyon ízlett sós változatú töltelékkel is (sajtok, paradicsom, stb.), és lehet nem pogácsaformában is sütni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Epercsók
95 recept
A skót pogácsának is nevezett angol reggeli és uzsonna pékáru kicsit másított elkészítése. Az eredetiben, ha jól tudom, még tojás sincs, és íróval készül, de természetesen mással is megpróbálhatjuk /tej, tejszín, joghurt/, ha más nincs otthon. Most egy diós verziót készítettem, mert kiváncsi voltam rá. Nagyon laktató, és önmagában, vajjal megkenve is kitűnő!