r
Nosalty Logó

Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Epercsók
Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltéshez

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7075.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1485 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    3445 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1032 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 3265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először begyújtjuk a sütőt, majd külön összekeverjük a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat.
  2. Aztán a folyadékot a lisztes kupacra öntjük, és fakanállal összedolgozzuk. A végén, ha ragacsos, még lisztet adunk hozzá.
  3. Kiborítjuk a tálból, és ügyesen összedolgozzuk.
  4. Beleszórjuk a diót, mazsolát, stb.
  5. Sütőpapíron pogácsákat szaggatunk, méretüktől függően 10-15 percig pirosra sütjük előmelegített sütőben! Kb. 8-10 darab lesz.
  6. Ha kisült, kettévágjuk, és ízléstől függően tejszínhabbal, lekvárral, esetleg sajtokkal is megtölthetjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3152
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Ajánló

Nekünk nagyon ízlett sós változatú töltelékkel is (sajtok, paradicsom, stb.), és lehet nem pogácsaformában is sütni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti
Epercsók 95 recept

A skót pogácsának is nevezett angol reggeli és uzsonna pékáru kicsit másított elkészítése. Az eredetiben, ha jól tudom, még tojás sincs, és íróval készül, de természetesen mással is megpróbálhatjuk /tej, tejszín, joghurt/, ha más nincs otthon. Most egy diós verziót készítettem, mert kiváncsi voltam rá. Nagyon laktató, és önmagában, vajjal megkenve is kitűnő!

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...