Diós palacsintatorony
4,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
1 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A palacsintákhoz
-
4 db tojás
-
100 g finomliszt
-
280 ml tej
-
1 ek cukor
A töltelékhez
A tálaláshoz
-
2 ek juharszirup
649
Kalória
11.3g
Fehérje
72.5g
Szénhidrátok
35.7g
Zsír
51.1g
Víz
141.5g
Koleszterin
2.9g
Rost
43g
Cukor
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
A palacsintákhoz
-
37g tojás46 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0 kcal
-
47g tej26 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
63 kcal
A töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
13 kcal
-
185 kcal
A tálaláshoz
-
5g juharszirup13 kcal
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
A palacsintákhoz
-
220g tojás277 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
280g tej157 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
150g dió981 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A tálaláshoz
-
30g juharszirup78 kcal
Összesen
3891
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
A palacsintákhoz
-
16.7g tojás21 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
A töltelékhez
-
11.4g dió75 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
30.4g sárgabaracklekvár84 kcal
A tálaláshoz
-
2.3g juharszirup6 kcal
Összesen
297
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.5 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
649
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 214.3 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 849 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2819.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1101 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.1 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 306.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 722 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 691 mg
-
Retinol - A vitamin: 712 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1005 micro
Összesen
3891
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
297
kcal
Elkészítés
A palacsintákhoz
- Egy tálban a vajat habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat. Utána a lisztet, cukrot és tejet is apránként beletéve simára keverjük a tésztát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
- A darált diót elkeverjük a vaníliás cukorral, a lekvárt pedig előkészítjük, hogy kéznél legyen.
- A palacsintasütőnket felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele és a sütő méretétől függően persze, (esetemben) majdnem egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele: a csuklónkkal körkörös mozdulatokat téve eloszlatjuk a palacsintatésztát a formában. Készre sütjük ezt az oldalát (nem kell megfordítani, a másik felét nem sütjük meg!) és mehet is egy nagyobb tányérra: rögtön megkenjük lekvárral (bőven tegyünk az egyes rétegekre lekvárt, akkor lesz igazán finom). Jön a következő palacsinta, ha kész az egyik oldala, a tányérra tesszük, ezt a réteget a darált dióval hintjük meg (ezzel is bőkezűen bánjunk!). És így tovább, míg a tészta el nem fogy, jobban mondva az utolsó előtti palacsintáig, ugyanis az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé borítjuk a tányérra, lezárva ezáltal a lerakást.
- Nem marad más hátra, mint egy nagyobb átmérőjű tésztaszaggató segítségével a tornyok kivágása a rakott palacsintából. Az így kapott palacsintatornyokat tányérokra helyezzük és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 20 perc
Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!