r
Nosalty Logó

Diós-meggyes kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diós-meggyes kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    2418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A darált diót összekeverjük egy kanál cukorral, a meggybefőttet leszűrjük, és félretesszük.
  2. A tejet egy lábaskába öntjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a vékonyan lehámozott citromhéjat. A tejet felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb edényben habosra keverjük négy evőkanál cukorral. Célszerű ezt a műveletet elektromos habverő legmagasabb fokozatával végezni.
  4. A habos tojássárgákhoz keverjük a langyos tejet, amiből előzőleg kiszedtük a citromhéjat.
  5. Ezt az öntetet a kiflikarikákra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a kiflik teljesen fel nem itták a tejet.
  6. Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kikenünk egy evőkanál olvasztott margarinnal. Megszórjuk kevéske cukros dióval. Erre tesszük a tojásos tejjel átitatott kiflik felét. Szépen elegyengetjük. A kiflikre szórunk a cukros dióból, majd erre tesszük a magozott meggybefőttet. Egy-két szemet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet megszórjuk dióval, és befedjük a lágy kiflikarikákkal.
  7. A kiflikarikák tetejét meghintjük a maradék cukros dióval, és meglocsoljuk négy evőkanál olvasztott margarinnal.
  8. A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve meggyszemekkel díszítjük, és meghintjük egy kevéske porcukorral. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7847
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-meggyes kifli
Lizinka_ 607 recept

A hétvégi babgulyás mellé készült második fogásnak. Laktató finomság. Önálló desszertként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...