r
Nosalty Logó

Diós-mandulás darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Diós-mandulás darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 899 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.3 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 5396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 ek cukorral és a 0,5 dl tejjel felfuttatjuk. A maradél tejjel és a többi hozzávalóval megdagasztjuk a tésztát. Letakarva kétszeresére kelesztjük.
  2. Eközben a puha vajat a darált dióval, a mandulával és a porcukorral összekeverjük.
  3. Miután megkelt a tészta, finoman átgyúrjuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
  4. Rákenjük a diós krémet, és szépen felcsavarjuk.
  5. Olvasztott vajba mártott késsel kb. 2 cm-es darabokra szeleteljük. A szeleteket egy kivajazott tortaformába állítjuk.
  6. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és további 30 percig kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután a cukros tejjel megkenjük a tetejét, és tovább sütjük 20-25 percen keresztül. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3333
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mandulás darázsfészek
Mercedes 302 recept

Volt itthon egy kis elhasználásra váró dióm. Fogalmam sem volt, mit készítsek belőle. Lapozgattam a szakácskönyveimet, míg rá nem találtam erre a receptre. A dió mennyiségét keveseltem ehhez a tésztamennyiséghez, így tettem hozzá még 5 dkg darált mandulát, mert több dióm nekem sem volt itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...