r
Nosalty Logó

Diós-mákos kifli Muci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós-mákos kifli Muci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 1059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 8472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 1059 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    546.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8880.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    3703 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1139 mg
  • Foszfor
    3226 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.8 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2342 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 8472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a vizet, az ecetet, a csipet sót és alaposan összegyúrjuk.
  3. A tésztát előző este gyúrjuk, egy tállal, vagy frissentartó fóliával letakarjuk és reggelig a hűtőben pihentetjük.
  4. A diót és a mákot ledaráljuk.
  5. A dió és máktölteléknek valókat külön- külön összekeverjük, és lassú tűzön, időnként kevergetve kb 20-20 perc alatt megfőzzük.
  6. A tésztát kétfelé vesszük, először az egyik adagot kinyújtjuk kb 3 mm vastagra, és 7x9 cm-es téglalapokra vágjuk.
  7. A lapok keskenyebb részének alsó harmadára egy jó teáskanálnyi tölteléket halmozunk, felgöngyöljük és kiflit formálunk belőle. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Összesen két tepsire való kb 40 db kiflink lesz (20 db mákos és 20 db diós).
  8. A kiflik tetejét kissé felvert tojással megkenjük.
  9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5493
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megörültem, amikor megtaláltam anyukám megsárgult receptjét, ami azért is megtetszett, mert a tésztát előző nap kell összeállítani, sőt a tölteléket is el lehet előre készíteni. Ez nagy előny, ha például vendéget várunk.

Hozzávalók

A tésztához

A diótöltelékhez

A máktöltelékhez

A kiflik kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...