r
Nosalty Logó

Diós-lekváros süti Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anita1981
Diós-lekváros süti Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 7938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A piskótához

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 662 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    479.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9003 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1929 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    4169 mg
  • Nátrium
    1857 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    808 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    462 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1947 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2231 micro
Összesen 7938 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Egyik tészta (gyúrt) elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt, a sütőportés a tojássárgákat. Jól formázható tésztát kapunk.
  2. Elosztjuk 6 egyforma részre, egyenként kinyújtjuk, baracklekvárral megkenjük, darált dióval megszórjuk. Feltekerjük, egy nagyobb tepsibe egymás mellé tesszük őket, mint a bejglit, kisebb hézagokat hagyva köztük.
  3. Másik tészta (piskóta) elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra, szinte fehéredésig keverjük, lassan hozzáfolyatjuk az olajat és a meleg vizet, majd belekanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a 3 csapott ek kakaóport. Ezt a tésztát öntjük azután a már tepsibe fektetett 6 tekercs tésztára.
  4. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4283
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-lekváros süti Anita konyhájából
Anita1981 13 recept

Egyik kedves ismerősömtől kaptam a receptet, elkészítve nem láttam, csak ahogy elmondta, az alapján tudtam elképzelni, hogyan is nézhet ki. Nagyon ötletes, tényleg, mint a biciklikerék!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...