r
Nosalty Logó

Diós krumplitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mewick
Diós krumplitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    590 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.3 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2958 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, majd még melegen átpasszírozzuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemyén habbá verjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tészta alkotóit, mikor egyenletes, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjéket.
  4. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a krumplit, jól összedolgozzuk.
  6. Mikor meghűlt a tortalap, háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8088
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 28.

Ajánló

Ha nem tudunk szépen szeletelni, kerek 26 cm-es kapcsos forma helyett, használhatunk lapos tepsiket is. Ez az adag tészta 2 db 34x24 cm-es tepsibe elegendő. Így nem kell kettében elszelni a tésztákat, és a kémmel is könnyebb dolgozni, mert nem morzsolódik a tészta teteje. Viszont mivel elég sűrű a nyers tészta, ezért kicsit macerás elsimítani a lapos tepsikben. A  vajas krém miatt a sütemény igazi élveteti értékét csak hidegen nyújtja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Krumplitorta kisgyerek korom óta minden névnapomon ott díszelgett az aasztalom. Mindig ezt kértem, mivel az a kedvencem. Most is épp ebből falatoztam, hiszen Karácsony előtt ünnepeljük a Viktória napot. Valójában ősrégi féltve őrzött családi recept, ami majdnem a feledés homályába veszett, hiszen nagyikám készítette nekem egészen 20 éves koromig. Sajnos 10 éve magamnak kell elkészítenem, de a jól bevált  nagyi féle receptet ki kellett kísérletezni. Előkerült a családból az "eredeti recept", amiben a tésztalapokat baracklekvárral kenik, és a krémben van némi rum is. Nem kétlem, hogy ezzel még finomabb, de én az "egyszerű" változatot szeretem. A legérdekesebb pedig az, hogy  évekig nem tudtam, miért nem ízlik a saját tortám, hiszen úgy csinálom, ahogy le van írva. Ekkor jöttem rá, hogy tényleg mindent betartok, csak margarin helyett vajjal készítem. Csalódottan kellett tudomásul vegyem, hogy ez a sütemény nekem csak margarinnal ízlik, hiszen 20 évig úgy ettem. Az ideit is úgy készítettem, és csodák csodája, mintha megint gyerek lennék!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...