r
Nosalty Logó

Diós krumplitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mewick
Diós krumplitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

753
Kalória
10.6g
Fehérje
74.8g
Szénhidrátok
49.2g
Zsír
62.6g
Víz
155.2g
Koleszterin
4.1g
Rost
56.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.3 g

Zsír

  • Összesen
    590 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    897.3 g
  • Cukor
    679 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    751.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2958 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    695 micro
  • Kolin:
    1161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2907 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 9037 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit héjában puhára főzzük, majd még melegen átpasszírozzuk, és megvárjuk, míg kihűl.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemyén habbá verjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a tészta alkotóit, mikor egyenletes, óvatosan hozzákeverjük a habbá vert fehérjéket.
  4. A tésztát egy kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a krumplit, jól összedolgozzuk.
  6. Mikor meghűlt a tortalap, háromfelé vágjuk, és megtöltjük a krémmel. Tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

A Krumplitorta kisgyerek korom óta minden névnapomon ott díszelgett az aasztalom. Mindig ezt kértem, mivel az a kedvencem. Most is épp ebből falatoztam, hiszen Karácsony előtt ünnepeljük a Viktória napot. Valójában ősrégi féltve őrzött családi recept, ami majdnem a feledés homályába veszett, hiszen nagyikám készítette nekem egészen 20 éves koromig. Sajnos 10 éve magamnak kell elkészítenem, de a jól bevált  nagyi féle receptet ki kellett kísérletezni. Előkerült a családból az "eredeti recept", amiben a tésztalapokat baracklekvárral kenik, és a krémben van némi rum is. Nem kétlem, hogy ezzel még finomabb, de én az "egyszerű" változatot szeretem. A legérdekesebb pedig az, hogy  évekig nem tudtam, miért nem ízlik a saját tortám, hiszen úgy csinálom, ahogy le van írva. Ekkor jöttem rá, hogy tényleg mindent betartok, csak margarin helyett vajjal készítem. Csalódottan kellett tudomásul vegyem, hogy ez a sütemény nekem csak margarinnal ízlik, hiszen 20 évig úgy ettem. Az ideit is úgy készítettem, és csodák csodája, mintha megint gyerek lennék!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!