Diós kosárkák Detty konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Detty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
10 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
100g dió654 kcal
A töltelékhez
-
25g meggylekvár70 kcal
-
50g meggy23 kcal
Összesen
1952
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
320g porcukor1238 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
400g dió2616 kcal
A töltelékhez
-
100g meggylekvár278 kcal
-
200g meggy90 kcal
Összesen
7798
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
20.8g finomliszt76 kcal
-
13g margarin93 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
1g tejföl2 kcal
A habhoz
-
8.3g tojásfehérje4 kcal
-
16.6g porcukor64 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
20.8g dió136 kcal
A töltelékhez
-
5.2g meggylekvár14 kcal
-
10.4g meggy5 kcal
Összesen
404
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 120.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 815 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.2 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 118 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 750 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
1952
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 481.9 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 253 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7097.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1486 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 775 mg
-
Foszfor 3261 mg
-
Nátrium 1300 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 796.9 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 471.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2344 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 591 micro
-
Kolin: 585 mg
-
Retinol - A vitamin: 2093 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 3000 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 700 micro
Összesen
7798
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek porcukor
-
1 ek tejföl
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
32 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 csepp citromlé
-
40 dkg dió
A töltelékhez
-
5 ek meggylekvár
-
20 dkg meggy
Elkészítés
A tésztához
- A sütőport elkeverjük a liszttel,és a 25 dkg margarinnaljól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 1 ekporcukrot, 1 cs vaníliáscukrot, és tejföllel összegyúrjuk.
- A kosárformákat kikenjük. Diónyi darabokat nyomkodunk a formába, egy kkmeggylekvárt és egy szem meggyet teszünk bele. Kb. 30 db lesz belőle.
- Diós habhoz:4 tojásfehérjét 32 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját és a pár csepp citromlevetis.
- Hozzákeverjük a 40 dkg darált diót, és ezzel a masszával töltjük meg a meggyel kirakottkosárkákat.
- Előmelegített sütőben 180 fokon világosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4146
- Feltöltés dátuma: 2013. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Detty
23 recept
A tejfölt óvatosan adagoljuk, nehogy lágy legyen a tészta! A meggytől nagyon finom, pikáns íze lesz!