r
Nosalty Logó

Diós kifli nagynéni módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Diós kifli nagynéni módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 928 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    443.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 7427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a citromlét meg a tejet, és jól összegyúrjuk.
  3. Négy részre elosztjuk a tésztát, egy adagot kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Rákenjük a már kihűlt diókrém 1/4-ét (attól függ, hogy mekkora kifliket akarunk), és pizzavágóval 8 vagy 16 cikkre vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, sütőlemezre rakjuk a feltekert és kifli alakúra hajlított tésztát, és megsütjük.
  5. 3 percig hagyjuk hűlni, és még melegen beleforgatjuk porcukorba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 319
  • Össznézettség: 243201
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Rumot is szoktam a töltelékbe rakni, úgy sokkal finomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hókiflit mindig úgy készítettem, hogy a szélesebb végére raktam egy "kupacot" és úgy tekertem fel. Amikor gyerek voltam, a nagynénémmel egy udvarban laktunk, Ő állandóan sütött, és az Ő diós kiflije sokkal finomabb volt. Megkente az egész tésztát és úgy tekerte fel. Mégcsak most próbáltam ki először úgy, ahogy Ő sütötte, de az biztos, hogy többet nem "kupacozok".

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...