Diós-kávés piskóta vörösáfonyakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
10g finomliszt36 kcal
-
7g dió44 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
18 kcal
Krém
-
8g vörösáfonya4 kcal
-
3 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
14 kcal
-
4g rum10 kcal
-
4g víz0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
21g növényi tejszín52 kcal
-
25g tej14 kcal
Díszítés
-
6g étcsokoládé32 kcal
Összesen
355
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
120g finomliszt437 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Krém
-
100g vörösáfonya46 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
171 kcal
-
50g rum116 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
300g tej168 kcal
Díszítés
-
70g étcsokoládé382 kcal
Összesen
4258
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
Piskóta
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
5.1g dió34 kcal
-
0g őrölt kávé0 kcal
-
7.7g cukor30 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
Krém
-
6.4g vörösáfonya3 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
2.9g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
3.2g rum7 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
16g növényi tejszín40 kcal
-
19.2g tej11 kcal
Díszítés
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
Összesen
273
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
355
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 262.4 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 946 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2641.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 622 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 977 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.8 g
-
Cukor 213 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 356.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 637 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1115 micro
Összesen
4258
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
1 ek őrölt kávé
-
12 dkg cukor
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
Krém
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
10 dkg vaj
-
2.5 dl növényi tejszín
-
3 dl tej
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A lisztet, a diót, a kávét, a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- Felváltva beledolgozzuk a cukrokat és a tojássárgákat is, majd fokozatosan és óvatosan az olajat is.
- A lisztes keveréket már keverőlapáttal dolgozzuk hozzá.
- Sütőpapírral ellátott 30×40 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). A kész tésztát teljesen hagyjuk kihűlni.
- Hűlés után eltávolítjuk a sütőpapírt, tálcára tesszük, és a krémet a tetejére kenjük. Tetejét csokoládé forgáccsal díszítjük. Nem árt a hűtőben tárolni a fogyasztásig, hogy szépen tudjuk szeletelni. Tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.
Krém
- Az áfonyát áztassuk be a rumba (én előző este szoktam).
- Áztatás után alaposan csöpögtessük le, majd a vízzel tegyük fel főzni, ez kb. 10 perc, majd hagyjuk kissé lehűlni. Ha lehűlt, egy botmixerrel pépesítsük. Tegyük félre.
- A pudingot a cukorral és a tejjel a szokásos módon főzzük fel. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, lazítsuk fel fél deci tejszínnel, majd dolgozzuk bele a vaníliás cukrot, habosítsuk bele a vajat, és a vörösáfonyapépet.
- A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a krémhez.
Díszítés
- Nagy lyukú reszelőn reszeljük rá a csokoládét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30×40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4524
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katica
169 recept
Volt itthon egy csomag vörös áfonyám, és nagyon megkívántuk a piskótát is. Gondoltam, egy kicsit felturbózom kávéval, és hogy még másnap is "friss" legyen a tészta, teszek bele egy kis olajat... ízletes finomság kerekedett belőle...