r
Nosalty Logó

Diós-kakaós ropogós muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Diós-kakaós ropogós muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 567 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5739.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 4532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. Megolvasztjuk a margarint a mikróban, közben felverjük a tojást, majdhozzáöntjük a margarint.
  3. Ha már jó habos, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd ha minden jól összekeveredett, mehet bele a liszt is és a kakaó is az aromával.
  4. Legvégül belekeverjük a diót. (A megszokottnál kicsit sűrűbb lett a tészta, de utóbb rájöttem, ettől lett olyan finom ropogós.)
  5. A muffinformákba papírkosárkákat teszünk, megtöltjük háromnegyedig a krémmel. A sütőpor miatt rendesen megdagadnak, úgyhogy vigyázzunk, mennyit teszünk bele. (Így kb. 22 muffint fogunk kapni.)
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd konyharuhára kiszedve lehűtjük. Teljesen kihűtve tálaljuk, mikor már nem ragad hozzá a papírhoz. Porcukrot is szórhatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 31249
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Nem szoktunk otthon mandulát tartani, úgyhogy nem próbáltam ki, de aroma helyett lehet bele igazi, darált mandulát tenni.

Receptkategóriák

Diós-kakaós ropogós muffin
Fonott Kalács 77 recept

A hugom muffint rendelt a farsangjára, de olyan hirtelen jött az egész, hogy nem tudtam, mit csináljak, mert 1 db tojás volt csak otthon. Azt mondtam, így nem tudok muffint sütni. Aztán rájöttem, hogy van egy csomó tojásmentes recept is, akkor meg mi baj az 1 tojással? Először sima kakaósat akartam csinálni, de mivel a büfébe kellett, úgy éreztem, valami komolyabbat kéne, így adtam hozzá a mandulát. Annyira, de annyira hiányzott belőle valami löket, az x-vegyszer, vagy valami titkos összetevő, de akárhogy törtem a fejem, semmi nem jutott eszembe. Végül a spájzban találtam egy hatalmas tál darált diót, amit anyukám tett félre, csak még nem tudja, mit akar belőle csinálni. Ebből öntöttem a tésztába, megkóstoltam, és tudtam, hogy ez így tökéletes. Mikor megsült, és megnyomkodtam a tetejét, megijedtem, hogy tök kemény, de aztán kicsit kihűlt, és megkóstoltam, rájöttem, hogy nem kemény, hanem ropogós, belül pedig puha, és olyan finom, mint valami álom. A farsangon aztán csak lestem, hogy az összes gyerek az én muffinommal a kezében rohangászik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...