r
Nosalty Logó

Diós isler Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós isler Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 6949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.5 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7126.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1720 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    3143 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    317 micro
  • Kolin:
    511 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 6949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 465 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. (Ha szükséges, csepp tejet öntsünk hozzá.) Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  2. Amit a tetejére szánunk, arra plusz lyukat szaggatunk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon.
  4. Lekvárral megkenjük, összeragasztjuk.
  5. Csokimázat készítünk, vagy fél tábla tortabevonót felolvasztunk kevés olajjal, és a tetejüket kidíszítjük. (2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.)
  6. Ha nejlonban tartjuk, puha, omlós lesz! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 15193
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, illatos, puha édesség, amibe jól esik beleharapni...!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...