r
Nosalty Logó

Diós-habos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Diós-habos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 6724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    322.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2728.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1391 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    883.3 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 6724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

  • 15 dkg dió (darálva, de a diópótló őrlemény, a dejó is jó hozzá)

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta elkészítése: A lisztben elkeverjük a cukrot, belereszeljük fél citrom héját.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Az élesztőt felfuttatjuk a 6 ek langyos tejben. Amikor felfutott, összegyúrjuk vele és a tojássárgájákkal a tésztát, amit 3 egyenlő részre osztunk. Figyelem, a tésztában igaz, hogy élesztő van, de nem kell keleszteni!
  4. A tojáshab: Felrakunk vizet forrni egy nagy lábasba, és egy arra alkalmas edényben a gőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukorral. Akkor jó a hab, amikor elkezd az edény falán cukrosodni.
  5. Összeállítás: A tésztát hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagra.
  6. Megkenjük a gőz felett felvert tojáshabbal és megszórjuk dióval. Óvatosan feltekerjük. Először elkészítjük mind a három tekercset.
  7. A tekercseket 1-1,5 cm vastagra felkarikázzuk, és kis lángon úgy 15 percig sütjük a csigákat (én kb. 6 tepsivel sütöttem ki, de volt közte kis tepsi, nagy tepsi is vegyesen, szerintem körülbelül 100 db lehet belőle).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 26801
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Ajánló

Különösen ajánlom azoknak, akik szeretik a habcsókot! Nemcsak dióval lehet megszórni, ki lehet próbálni kókuszreszelékkel vagy darált mogyoróval is, kinek melyik ízvilág tetszik jobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában ünnepekre (karácsonyra) készítjük ezt a receptet, de most nyáron is elkészítettük a hűvösebb időkben. Nagyon finom aprósütemény. Kiváló kávé, tea mellé reggelire, uzsonnára, bármikor... Egyszerűen nem lehet abbahagyni.:)

Hozzávalók

Tésztához

Habhoz

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...