r
Nosalty Logó

Diós-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Frühwirth Edit
Diós-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3242.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1492 micro
Összesen 2275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, ha kissé kifehéredett, hozzáadjuka cukrot, vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat, az olajat, a fahéjat, a kakaóport és a sütőport is beletesszük, kis ideig még tovább verjük, amíg elkeverednek a hozzávalók. A lisztet és a diót is lazán belekeverjük, hogy ne törjük meg a habot. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába -én 24 cm-est választottam- töltjük. (A forma aljára raktam csak olajjal megkent sütőpapírt, az oldalát viszont csak olajoztam, így szépen kijött.)
  3. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  4. A formából kivéve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk, megkenjük baracklekvárral (amit nem sajnáltam belőle).
  5. A tetejére mogyorókrémet kenünk. (Nem bajlódtam csokimázzal. Szerintem így sokkal finomabb lett.)
  6. Végül megszórjuk pirított, aprított dióval. Igazából másnapra érnek össze az ízei, de előbb el fog fogyni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11628
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Frühwirth Edit 5 recept

Már rég nem csináltam csokitortát, így csak úgy összeállítottam egyet, és le is egyszerűsítettem, mivel nem volt kedvem mázat csinálni, ezért készen kapható kakaós mogyorókrémmel kentem meg a tetejét, ami igazán jó választás volt, a családomnak is jobban ízlett így. Ezután is így fogom majd készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...