r
Nosalty Logó

Diós-csokis fánkos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-csokis fánkos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 1083 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 6496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1083 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2464 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5832.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    1322 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.4 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    1661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2364 micro
Összesen 6496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Elkészítés

A tortához

  1. A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, rácsurgatjuk a mézet, majd óvatosan beleforgatjuk a morzsával és a citromhéjjal elvegyített diót. 25 cm átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük.
  2. 5 dl tejet felteszünk forrni. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport és a kakaót, csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejjel felhigítjuk és a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, míg a forró masszában elolvad. A krémet kihűtjük, vigyázzunk, hogy ne bőrözzön meg, majd hozzáadjuk a habosra kavart vajat.
  3. Ha a torta megsült hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 részre vágjuk.
  4. Amíg a krém kihűl, elkészítjük a fánkokat a szokásos módon. A vizet felforraljuk, a vajat felolvasztjuk benne, majd a liszttel addig kavarjuk, amíg elválik az edénytől. Ha lehűlt, egyenként elkavarjuk benne a tojásokat, és a szokásosnál kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírra. Kb 15 perc alatt megsütjük, közben nem nyitjuk ki a sütőajtót.
  5. Amikor a fánkok megsültek és kihűltek, félig töltjük a krémmel, a többi krémet három részre osztjuk, megkenjük az elvágott torta lapokat, egymásra helyezzük, a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
  6. Körbe rárakjuk a fánkokat, az előre felvert és behűtött tejszínhabból nyomunk a tetejére, majd visszarakjuk a levágott kalapjukat. A maradék tejszínhabból még kidíszíthetjük a tortát.
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2965
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csokis fánkos torta
Csiki Piroska 230 recept

Ferenc napra készítettem. Kettő is van a családban. A sütési idő 25 + 15 perc. A megadott 40 perc a tortára és a fánkra értendő.

Hozzávalók

A tortához

A krémhez

A fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...