Diós-csokis fánkos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortához
-
25g cukor97 kcal
-
8g méz25 kcal
-
25g dió164 kcal
-
3g kekszmorzsa14 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
8 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
150g tej84 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
25g vaj179 kcal
A fánkhoz
-
8g víz0 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
18g tojás23 kcal
Összesen
1083
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortához
-
150g cukor581 kcal
-
50g méz152 kcal
-
150g dió981 kcal
-
20g kekszmorzsa84 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
46 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
900g tej504 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
150g vaj1076 kcal
A fánkhoz
-
50g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
6496
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tortához
-
5.9g cukor23 kcal
-
2g méz6 kcal
-
5.9g dió38 kcal
-
0.8g kekszmorzsa3 kcal
-
9.4g tojásfehérje5 kcal
-
4.7g tojássárgája15 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
3.5g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
35.1g tej20 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
A fánkhoz
-
2g víz0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
Összesen
253
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 972.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 89.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1083
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 139.7 g
Zsír
-
Összesen 380.1 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5832.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1631 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 631 mg
-
Foszfor 1978 mg
-
Nátrium 1322 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 645.4 g
-
Cukor 460 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 535.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2140 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 450 micro
-
Kolin: 1661 mg
-
Retinol - A vitamin: 2097 micro
-
α-karotin 56 micro
-
β-karotin 479 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2364 micro
Összesen
6496
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 227.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
15 dkg cukor
-
5 dkg méz
-
6 db tojásfehérje
-
6 db tojássárgája
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
9 dl tej
-
2 db tojás
-
15 dkg étcsokoládé
-
15 dkg vaj
A fánkhoz
-
50 ml víz
-
5 dkg vaj
-
5 dkg finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
A tortához
- A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját, rácsurgatjuk a mézet, majd óvatosan beleforgatjuk a morzsával és a citromhéjjal elvegyített diót. 25 cm átmérőjű tortaformában, előmelegített sütőben megsütjük.
- 5 dl tejet felteszünk forrni. A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport és a kakaót, csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejjel felhigítjuk és a forrásban lévő tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük. Levesszük a tűzről, beletördeljük a csokit és addig kavarjuk, míg a forró masszában elolvad. A krémet kihűtjük, vigyázzunk, hogy ne bőrözzön meg, majd hozzáadjuk a habosra kavart vajat.
- Ha a torta megsült hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 részre vágjuk.
- Amíg a krém kihűl, elkészítjük a fánkokat a szokásos módon. A vizet felforraljuk, a vajat felolvasztjuk benne, majd a liszttel addig kavarjuk, amíg elválik az edénytől. Ha lehűlt, egyenként elkavarjuk benne a tojásokat, és a szokásosnál kisebb halmokat nyomunk a sütőpapírra. Kb 15 perc alatt megsütjük, közben nem nyitjuk ki a sütőajtót.
- Amikor a fánkok megsültek és kihűltek, félig töltjük a krémmel, a többi krémet három részre osztjuk, megkenjük az elvágott torta lapokat, egymásra helyezzük, a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
- Körbe rárakjuk a fánkokat, az előre felvert és behűtött tejszínhabból nyomunk a tetejére, majd visszarakjuk a levágott kalapjukat. A maradék tejszínhabból még kidíszíthetjük a tortát.
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2965
- Feltöltés dátuma: 2012. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Ferenc napra készítettem. Kettő is van a családban. A sütési idő 25 + 15 perc. A megadott 40 perc a tortára és a fánkra értendő.