r
Nosalty Logó

Diós almatorta A kis gasztronautától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Diós almatorta A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1136 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 4539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet (csipet só hozzáadásával) elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a porcukrot és annyi hideg vizet, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és egy óráig a hűtőben pihentetjük.
  2. Az almákat megpucoljuk, magházukat eltávolítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk egy fél citrom levével. Összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és kevés szerencsendióval. A diót durvára törjük, és száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszeres almához.
  3. A tészta 2/3 részét egy kivajazott piteforma aljára simítjuk. Beletesszük az almadarabokat, és tetejére kockázunk néhány vajdarabkát.
  4. A tészta kisebb részét kinyújtjuk, és az alma tetejére helyezzük. A megmaradt tésztából díszíthetjük a piténket. A tojássárgáját elkeverjük a tejjel, és ezzel kenjük meg a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben alacsony hőmérsékleten megsütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a tetejére barna cukrot szórunk (v. mézet csurgatunk rá), és aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1678
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós almatorta A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Melegen vanília fagyival isteni, de hidegen (sőt másnaposan) is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...