r
Nosalty Logó

Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    410.4 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2508 mg
  • Nátrium
    1345 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 5473 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját az eritrit felével keverjük habosra, szórjuk bele a diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Keverjük bele a maradék eritritet és a kemény habbá felvet fehérjét.
  3. 170 fokon süssük meg.
  4. Miután kihűlt, vágjuk három vékony vagy két vastagabb lappá a tortát.

Krém

  1. Tegyük fel forrni a tejet. Az eritritet, a diót és a lisztet keverjük össze, majd szórjuk a tejbe. Pár perc főzés után tegyük bele a citrom héjat, és tegyük félre hűlni.
  2. A vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a diós krémet, majd öntsük bele a rumaromás vizet (vagy a rumot).

Díszítés

  1. A lapokat kenjük meg a krémmel, és tegyük egymásra.
  2. A marcipánt vékonyra sodorjuk, majd tegyük az összeállított torta tetejére
  3. A díszítéshez ételfestékkel színezzük a maradék marcipánt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 421
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől
Tóth Bernadett 48 recept

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Én marcipánnal vontam be, de az eredeti recept anélkül készült.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...