Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hagymafaló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz:
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
34g dió221 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
25g víz0 kcal
A szószhoz:
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
100g víz0 kcal
-
7g dió43 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz:
-
400g sertés rövidkaraj664 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
135g dió883 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
100g víz0 kcal
A szószhoz:
-
80g áfonyadzsem222 kcal
-
400g víz0 kcal
-
26g dió170 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2668
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz:
-
30.5g sertés rövidkaraj51 kcal
-
7.6g sajt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10.3g dió67 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
-
7.6g víz0 kcal
A szószhoz:
-
6.1g áfonyadzsem17 kcal
-
30.5g víz0 kcal
-
2g dió13 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.8g worcestershire-szósz1 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Összesen
204
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1430.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
669
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.7 g
Zsír
-
Összesen 202 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5720.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 1824 mg
-
Nátrium 2454 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 870.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 496 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
2668
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz:
- A karajt 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
- A sajtot lereszeljük, 4 gombócot gyúrunk belőle. A húsok közepére helyezzük, és oldalaikat felhajtogatjuk, ezzel becsomagolva a sajtgombócokat.
- A diót ledaráljuk, a húsokat jó alaposan beleforgatjuk.
- Kizsírozott tepsibe helyezzük őket, aláöntünk egy fél pohár vizet, és alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40-45 percig pároljuk. Ha elég puha, a fóliát leszedjük, és még 10-15 percig pirítjuk.
A szószhoz:
- Egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, és a forgatásból visszamaradt darált diót megpirítjuk benne.
- Hozzáadjuk a lekvárt, a vizet, a worcestershire-szószt és a fűszereket. 15 percig folyamatosan, forralás mellett főzzük.
- Ekkor még viszonylag híg a mártásunk, ezért a liszttel besűrítjük, és még 10 percig forraljuk. A hosszú forralásra azért van szükség, mert ezzel is sűrűsödik. Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 974
- Feltöltés dátuma: 2015. február 18.
Ajánló
Héjában főtt vagy pirított krumplival kiváló. Én házi áfonyalekvárt használtam, a bolti jóval hígabb, így ha azzal dolgozunk, nagyon ügyeljünk rá, hogy csak a sűrűjét szedjük ki!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hagymafaló
5 recept
Párom édesanyját köszöntöttük a névnapján, és valami különlegeset szerettem volna tálalni.