r
Nosalty Logó

Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hagymafaló
Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz:

A szószhoz:

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1430.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1824 mg
  • Nátrium
    2454 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 2668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A szószhoz:

Elkészítés

A húshoz:

  1. A karajt 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk.
  2. A sajtot lereszeljük, 4 gombócot gyúrunk belőle. A húsok közepére helyezzük, és oldalaikat felhajtogatjuk, ezzel becsomagolva a sajtgombócokat.
  3. A diót ledaráljuk, a húsokat jó alaposan beleforgatjuk.
  4. Kizsírozott tepsibe helyezzük őket, aláöntünk egy fél pohár vizet, és alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 40-45 percig pároljuk. Ha elég puha, a fóliát leszedjük, és még 10-15 percig pirítjuk.

A szószhoz:

  1. Egy kisebb edényben felolvasztjuk a vajat, és a forgatásból visszamaradt darált diót megpirítjuk benne.
  2. Hozzáadjuk a lekvárt, a vizet, a worcestershire-szószt és a fűszereket. 15 percig folyamatosan, forralás mellett főzzük.
  3. Ekkor még viszonylag híg a mártásunk, ezért a liszttel besűrítjük, és még 10 percig forraljuk. A hosszú forralásra azért van szükség, mert ezzel is sűrűsödik. Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 974
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Ajánló

Héjában főtt vagy pirított krumplival kiváló. Én házi áfonyalekvárt használtam, a bolti jóval hígabb, így ha azzal dolgozunk, nagyon ügyeljünk rá, hogy csak a sűrűjét szedjük ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diókéregben sült sajttal töltött karaj áfonyaszósszal
Hagymafaló 5 recept

Párom édesanyját köszöntöttük a névnapján, és valami különlegeset szerettem volna  tálalni.

Hozzávalók

A húshoz:

A szószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...