Dióalagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
25g dió164 kcal
-
67g tej37 kcal
-
29 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
23g cukor90 kcal
-
8g rum19 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
3g zselatin11 kcal
Díszítés
-
33g habtejszín97 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
13 kcal
-
17g dió109 kcal
Összesen
1032
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g dió392 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
150g dió981 kcal
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
50g rum116 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Díszítés
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
6192
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
10.5g tojás13 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
2.9g finomliszt10 kcal
-
2.9g dió19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
7.1g dió47 kcal
-
19g tej11 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
2.4g rum5 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Díszítés
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
2.4g étcsokoládé13 kcal
-
4 kcal
-
4.8g dió31 kcal
Összesen
295
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 365 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 109.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 357 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 351 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1032
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.1 g
Zsír
-
Összesen 439.5 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 158 g
-
Koleszterin 1750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5248.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 1377 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 654 mg
-
Foszfor 2190 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 435.7 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 659.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2143 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 2109 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1515 micro
Összesen
6192
kcal
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Krém
-
15 dkg dió
-
4 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 db tojás
-
14 dkg cukor
-
0.5 dl rum
-
4 dl habtejszín
-
2 dkg zselatin
Díszítés
-
2 dl habtejszín
-
5 dkg étcsokoládé
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg dió
Elkészítés
Piskóta
- A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, a tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A darált diót, lisztet és a sütőport összeforgatjuk.
- A kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben adagokban a diós lisztet is hozzáadjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütés 180 fokon kb. 15-20 percig.
- Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
- A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.
Krém
- A diót száraz serpenyőbe megpirítjuk, majd megdaráljuk. Simára keverjük a tojásokat a cukorral, pudingporral és a tejjel, ezután folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tűzről levéve belekeverjük a diót és a rumot, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd feloldjuk. Ezután a diós krémbe forgatjuk, és egy rövid időre betesszük a mélyhűtőbe, amikor kezd kötni, óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
- Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet, tetejét beborítjuk a piskóta csíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük. A krémből pár kanálnyit tegyünk el a díszítéshez.
- A felezett dió darabokat olvadt csokiba mártjuk, és dermedni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, vaníliás cukorral ízesítjük.
- Az őzgerincet egy tálcára borítjuk, bekenjük a diós krémmel, majd tejszínnel és dióval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x37
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3261
- Feltöltés dátuma: 2014. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Régóta kipróbálásra várt ez a habkönnyű, finom sütemény, ünnepi alkalomra is kiváló! Forrás: egy régi süteményes könyvem.