r
Nosalty Logó

Dióalagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Dióalagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 6192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1032 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    439.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    158 g
  • Koleszterin
    1750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    2190 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2143 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 6192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük, a tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A darált diót, lisztet és a sütőport összeforgatjuk.
  2. A kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben adagokban a diós lisztet is hozzáadjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sütés 180 fokon kb. 15-20 percig.
  3. Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk.
  4. A kihűlt piskótából levágjuk az őzgerinc méretét, amivel majd kibéleljük a formát, és egy széles csíkot ezzel fedünk majd be.

Krém

  1. A diót száraz serpenyőbe megpirítjuk, majd megdaráljuk. Simára keverjük a tojásokat a cukorral, pudingporral és a tejjel, ezután folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a diót és a rumot, hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 1 dl hideg vízben áztatjuk, majd feloldjuk. Ezután a diós krémbe forgatjuk, és egy rövid időre betesszük a mélyhűtőbe, amikor kezd kötni, óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  3. Ezután megtöltjük a tésztával bélelt őzgerincet, tetejét beborítjuk a piskóta csíkkal, ráhajtjuk a folpackot, és hidegre tesszük. A krémből pár kanálnyit tegyünk el a díszítéshez.
  4. A felezett dió darabokat olvadt csokiba mártjuk, és dermedni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, vaníliás cukorral ízesítjük.
  5. Az őzgerincet egy tálcára borítjuk, bekenjük a diós krémmel, majd tejszínnel és dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x37
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3249
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dióalagút
Katharosz 499 recept

Régóta kipróbálásra várt ez a habkönnyű, finom sütemény, ünnepi alkalomra is kiváló! Forrás: egy régi süteményes könyvem.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...