r
Nosalty Logó

Diétás töltött paprika - reform

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Diétás töltött paprika - reform
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    316 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    20004 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    500 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1265 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    5213 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    80015 micro
  • Lut-zea
    3854 micro
Összesen 1726 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2790 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket.
  2. A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.
  3. Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot.
  4. Főzzük, míg megpuhul a hús.
  5. Külön tálba kiszedjük a töltött paprikákat, majd a paradicsomos levet behabarjuk. A habarás: zabliszttel, a maradék hideg paradicsomlével és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el.
  6. Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint (én xilitet tettem hozzá, édesebben szeretjük, pláne a gyerekek), majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat, és kicsit összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 61787
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Diétázóknak, cukorbetegeknek, reform konyha kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a töltött paprikát, ideje volt kipróbálni, milyen light verzióban. Mondhatnám tökéletes, nekem jobban ízlik, mint a hagyományos. Az igazi töltött paprika gombócába rizst szoktam tenni, és olajon pirítom hozzá a hagymát, majd a töltelékhez adok 1 tojást is. Most zabpelyhet használtam tojás, olaj nélkül. Nem estek szét a gombócok, sőt:). Rántás helyett pedig habartam. Érdemes nagyobb adagot csinálni, mert kitűnően bírja a fagyasztást! Zabliszt helyett természetesen más szénhidrátszegény liszt is használható a habaráshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...