Diétás töltött paprika - reform
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g zabpehely95 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g tv-paprika41 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
200g paradicsomlé34 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g zabliszt15 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g zabpehely379 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1000g tv-paprika164 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
800g paradicsomlé136 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
15g zabliszt61 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1726
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17.4g darált sertéshús32 kcal
-
3.5g zabpehely13 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
34.9g tv-paprika6 kcal
-
10.5g paradicsom2 kcal
-
27.9g paradicsomlé5 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.5g zabliszt2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
Összesen
61
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 576.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 316 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 1303 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 20004 micro
-
Lut-zea 964 micro
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.9 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3437.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 469 mg
-
Foszfor 1963 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.7 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2304.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1265 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 5213 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 80015 micro
-
Lut-zea 3854 micro
Összesen
1726
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2790 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált sertéshús
-
10 dkg zabpehely
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 db tv-paprika
-
3 db paradicsom
-
1 evőkanál zabliszt
Elkészítés
- A darált hússal összedolgozzuk a zabpelyhet, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket.
- A tv-paprikának kivágjuk a csumáját, és szépen belenyomkodjuk a tölteléket. Ha több a töltelék, mint amennyi paprikánk van, gombócokat formálunk a maradék húsból.
- Egy nagy lábosba tesszük, öntünk rá 2-3 dl paradicsomlevet, hozzáadunk felkockázott paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje. Ha nincs paradicsomlevünk, ráboríthatunk 1 üveges lecsót is, ekkor nem muszáj hozzáadni a felkockázott paradicsomot.
- Főzzük, míg megpuhul a hús.
- Külön tálba kiszedjük a töltött paprikákat, majd a paradicsomos levet behabarjuk. A habarás: zabliszttel, a maradék hideg paradicsomlével és egy kis őrölt pirospaprikával készítjük el.
- Amikor szépen besűrűsödött, édesítjük ízlés szerint (én xilitet tettem hozzá, édesebben szeretjük, pláne a gyerekek), majd visszarakjuk a mártásba a töltött paprikákat, és kicsit összeforraljuk.
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 61787
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Diétázóknak, cukorbetegeknek, reform konyha kedvelőinek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a töltött paprikát, ideje volt kipróbálni, milyen light verzióban. Mondhatnám tökéletes, nekem jobban ízlik, mint a hagyományos. Az igazi töltött paprika gombócába rizst szoktam tenni, és olajon pirítom hozzá a hagymát, majd a töltelékhez adok 1 tojást is. Most zabpelyhet használtam tojás, olaj nélkül. Nem estek szét a gombócok, sőt:). Rántás helyett pedig habartam. Érdemes nagyobb adagot csinálni, mert kitűnően bírja a fagyasztást! Zabliszt helyett természetesen más szénhidrátszegény liszt is használható a habaráshoz.