Diétás joghurttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lilalicsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
13 kcal
-
8g mandulaliszt21 kcal
Krém
-
41g görög joghurt42 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
Gyümölcs ízlés szerint
-
19g málna10 kcal
-
19g áfonya11 kcal
-
38g gránátalma17 kcal
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
28g gyümölcscukor103 kcal
-
60g mandulaliszt170 kcal
Krém
-
330g görög joghurt340 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Gyümölcs ízlés szerint
-
150g málna78 kcal
-
150g áfonya86 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
Összesen
1805
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
15.1g tojás19 kcal
-
1.9g gyümölcscukor7 kcal
-
4.1g mandulaliszt12 kcal
Krém
-
22.6g görög joghurt23 kcal
-
13.7g habtejszín40 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
1.4g zselatinfix2 kcal
Gyümölcs ízlés szerint
-
10.3g málna5 kcal
-
10.3g áfonya6 kcal
-
20.5g gránátalma10 kcal
Összesen
124
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
225
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 117.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 628 mg
-
Nátrium 354 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 661.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 643 mg
-
Retinol - A vitamin: 858 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1298 micro
Összesen
1805
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
4 ek gyümölcscukor
-
4 evőkanál mandulaliszt
Krém
-
330 ml görög joghurt
-
200 ml habtejszín
-
1 tk citromlé
-
1 tk narancshéj
-
1 csomag zselatinfix
Gyümölcs ízlés szerint
-
15 dkg málna
-
15 dkg áfonya
-
1 db gránátalma
Elkészítés
Tészta
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent, kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.
- A kihűlt piskótát hagyjuk a tortaformában, kanalazzuk rá a joghurtos krém felét, majd helyezzünk rá ízlés szerint a gyümölcsökből. A maradék krémet terítsük a gyümölcsökre, és tört mandulával vagy gyümölcsökkel díszítsük.
Krém
- Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatinfixet, majd a citrom levét, narancs héját, végül a joghurtot.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7872
- Feltöltés dátuma: 2018. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilalicsi
24 recept
Van olyan pillanat, amikor már nem vágyunk az édesre, ekkor készítek joghurttortát.