r
Nosalty Logó

Diabetikus isler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mariann79
Diabetikus isler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 1023 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7213.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    821 mg
  • Foszfor
    3710 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    283 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4086 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

  1. A kétféle lisztet beleszórjuk egy keverőtálba, a xilitet és az olvasztott vajat is.
  2. Beleöntjük a joghurtot is, aztán a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a sütőport is, aztán a kakaóport és végül a rumot.
  3. Az egészet egyneművé keverjük, picit be lehet tenni a hűtőbe, hogy gyújtható legyen.
  4. Mikor kivettük a hűtőből, akkor 3-4 mm-re kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  5. 180 fokon 10 percig sütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjen.
  6. Mikor kihűlt, kettőt összeragasztok lekvárral,ráhelyezem egy rácsra és rárakom a csokimázat. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6815
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mariann79 4 recept

Férjem miatt kellett áttérni a cukormentes sütésre, mert cukros lett, de nem szerettünk volna lemondani az édességről, és így  született ez a recept.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...